Putin: Ekonomski blickrig protiv Rusije nije uspio

Rusija se suočava sa finansijskom i tehnološkom agresijom, ali ekonomski blickrig protiv zemlje nije uspio, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

“Želim još jednom da naglasim da se Rusija samouvjereno nosi sa spoljnim pritiscima, odnosno sa finansijskom i tehnološkom agresijom nekih zemalja. Taktika ekonomskog blickriga, naleta na koji su računali, nije proradila, to je već očigledno svima, pa i njima”, istakao je ruski lider na sastanku o ekonomskim pitanjima.

Putin je dodao i da su postupci neprijateljskih zapadnih zemalja protiv Rusije neprofesionalni, impulsivni i nepredvidivi, prenosi Sputnjik.

“Vidimo da su postupci naših, najblaže rečeno, zlonamernika u poslkednje vrijeme u velikoj mjeri nepredvidivi i impulsivni. Očigledno su neprofesionalni i zbog toga impulsivni, što znači da treba još više da radimo prema svojoj logici i zadržimo inicijativu”, objasnio je on.

On je primetio da se preduzeća vraćaju u normalan ritam rada.

Ruski lider smatra da bezuslovni prioritet Rusije treba da budu usmjerenost na razvoj i realizacija nacionalnih projekata u interesima građana.

On je dodao da je istovremeno neophodno formirati sve uslove za restrukturiranje ekonomije u cilju realizacije velikih tehnoloških projekata i razvoja infrastrukture u regionima.

Putin je takođe ocijenio da je proces dedolarizacije neizbježan.

Prema njegovim rečima, budžet Rusije je u boljem stanju, nego što je to slučaj u mnogim zemljama G20 i BRIKS.

Provjerite slična mjesta

Na crnoj listi SAD jedan od najbogatijih ljudi regiona

Na američkoj crnoj listi danas se našao i Slobodan Stanković jedan od najbogatijih pojedinaca u …