Milačić: Jedini uslov sporazuma razvlašćenje DPS-a na svim nivoima

Potpisi stare parlamentarne većine na Sporazum, kojim smo se obavezali da ubuduće niko neće koketirati, a kamoli sarađivati sa DPS-om, je ključni i najvažniji dogovor koji je postignut na prethodnim sastancima, kazao je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

“Sve ostalo, od imena mandatara do imena ostalih članova buduće Vlade, predsjednika Skupštine ili bilo kog drugog funkcionera manje je bitno, ono što je bitno i neprihvatljivo to je dozvoljavanje DPS-u da ubuduće bude dio vlasti u bilo kom dijelu i na bilo kom mjestu”, kazao je on.

To je, prema njegovim riječima,  zahtjev većinskog naroda Crne Gore koji je smijenio vlast 30. avgusta 2020. godine i bilo koje uslovljavanje dogovora je uslovljavanje naroda koji nam je dao povjerenje da u njihovo ime završimo ono što su oni započeli olovkom, razvlašćivanje DPS kriminalne hobotnice na svim nivoima vlasti.

“Taj zadatak je jedini uslov potpisanog Sporazuma, sve ostalo mora biti stvar dogovora, međusobnog popuštanja i razumijevanja trenutka i odgovornosti koju sada, još jednom, kao četrdeset jedan poslanik nosimo pred narodom kom je dosta zakulisnih igara, političkih nadmudrivanja i nesloge”, kazao je on.

Dodaje da  na putu traženja najboljeg rješenja koje će najbolje ispoljiti namjeru svih nas, da se stvori Vlada kadra da narodu Crne Gore pruži život dostojan slobode, nijedna lična ili partijska ambicija ili sujeta ne smije biti prepreka konačnom dogovoru pobjedinka 30. avgusta, koji smo dužni samo narodu koji nas je birao i izabrao da bi dobio spas od tridesetogodišnjeg tlačenja narodne volje, državnog novca i imovine Crne Gore.

“Prava Crna Gora će, kao i do sada, pružiti maksimalan doprinos, bez uslovljavanja, da se potpisani Sporazum pretoči u izbor Vlade i Skupštine za narod i slobodu svih budućih generacija, koje, za razliku od nas, potpisnika, neće rasti u mraku autokratije, jednoumlja i jednopartizma”, zakjučio je Milačić.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …