Mandić: U ponedjeljak pravimo dogovor

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, kazao je nakon sastanka predstavnika parlamentarne većine od 30. avgusta da vjeruje da će već na sledećem sastanku u ponedjeljak doći do dogovora. “Obavještavam da su dati potpisi svih 41 poslanika vladajuće većine sa izbora 2020. i suština je eliminacija povratka DPS-a u bilo kojoj formi u organe vlasti. 41 poslanik je jasna većina i poruka DPS-u da ih većina ne vidi u vlasti”, kazao je Mandić nakon sastanka.

Dodao je da treba slijediti volju naroda, i stremiti dogovoru.

Krapović: Žene da budu na čelu Vlade i Skupštine

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović, kazao je nakon sastanka predstavnika partija parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. da je bilo pomaka u pregovorima, i da je sastanak bio konstruktivan. “Mislimo da URA i SNP-u ne pripada pravo da predlažu jer su jednom rušili većinu”, kazao je on. Dodaje da je njihov predlog da na čelu Skupštine i Vlade budu žene.

Krapović je poslije sastanka kazao da je taj politički subjekt pregovorima pristupio u dobroj vjeri, te da misli da može doći do dogovora.

“Nadam se da će svi biti dovoljno ozbiljni da iskoristimo ovaj prostor i postignemo dogovor”, kazao je Krapović.

Dodao je da vjeruju da je to put da Crna Gora krene naprijed, i da se ide u demontažu režima.

“DCG nije iznijela nijedno ime niti insistirala na imenima na sastanku”, kazao je Krapović.

Konatar: Demokrate prave teren da se dogovor ne postigne

Poslanik URE Miloš Konatar kazao je nakon sastanka da je ta partija prenijela stav da Dritan Abazović treba da ostane premijer, i završi šta je započeo.

Ostvario je vidljive rezultate u borbi protiv korupcije i kriminala”, kazao je Konatar.

Naveo je da je predlog DCG da URA i SNP nemaju pravo predlaganja kandidata za mjesto predsjednika Vlade i Skupštine apsurdan.

“Ovaj stav DCG je korak unazad. Prave teren da se dogovor ne postigne”, kazao je Konatar, i naglasio da je bez devet poslanika ili četri ili tri, dogovor nemoguće postići.

Konatar je dodao da je jedino ime koje figurira trenutno Abazović.

“Nadam se da će on u ponedjeljak dobiti podršku da bude mandatar”, kazao je Konatar.

Pavićević: Niko nikoga ne smije da ucjenjuje

Srđa Pavićević (CIVIS) rekao je nakon sastanka da svojim potpisom 41. poslanik, dakle većina svjedoči da nema mjesta za DPS i Mila Đukanovića.

“I da je cilj borba protiv organizovanog kriminala. Nisam dobio odgovor na pitanje šta je sporno kod kandidata Abazovića. Mi ćemo istrajavati na ovome. Nismo ultimativni i želimo da se postigne kompromis. Niko nikoga ne smije da ucjenjuje”, kazao je Pavićević nakon sastanka.

Sastanak je inicirao Demokratski front.

Stara parlamentarna većina već je imala dva sastanka, a na posljednjem je dogovoreno da partije do kraja sedmice usaglase predloge za mandatara za sastav vlade i predsjednika parlamenta.

RTCG

Provjerite slična mjesta

VIJESTI: Izbori u Podgorici krajem septembra

Političari u Glavnom gradu pregovaraju o rješenju krize lokalne vlasti na više nivoa, po principu …