Đukić: Većina od 30.avgusta ne postoji, rješenje – izbori

Analitičar Stefan Đukić poručuje kako ne postoji više većina od 30. avgusta, te da bi najpoštenije rješenje bilo da se snage ponovo odmjere na izborima.

Da bi izbori bili najpoštenije rješenje, smatra politički analitičar Stefan Đukić. A nakon svih političkih turbulencija prethodne dvije godine, pitanje je, ističe, da li ijedna partija više predstavlja svoje birače i njihove interese.

“Negdje najpoštenije bi bilo neka vrsta izbora, sumnjam da će se desiti, iako je malo vremena ostalo da se partije dogovore oko mandatara. U suštini, imamo staru većinu od 30. avgusta, gdje svako priča ko je kome omiljeni izbor, isključujući Demokrate, oni su se jedini odrekli te pozicije, a ove druge dvije grupacije se svakog dana preko svojih članova poručuju ‘Treba da bude Mandić’, ‘Treba da bude Abazović’. Veliko je pitanje da li oni više mogu da se dogovore”, kazao je Đukić.

Da li će biti dogovora, još nije izvjesno, ali razgovora se na sve strane.

Tako su se juče predstavnici diplomatskog kora sastali s predstavnicima DPS-a, SDP-a, SD-a i manjinskih partija. I to je, kaže Đukić, legitimno.

“Ono što nije dobro i što nije legitimno jeste što predstavnici naših partija pokušavaju da na taj način dobiju legitimitet za obnašanje vlasti, gdje smatraju da više moći leži u potvrdi sa strane, nego u onome što je predizborno obećanje, broj glasova, što je neki koalicioni dogovor”, kazao je Đukić.

Provjerite slična mjesta

MUGOŠA: Stijović kriv za nestašicu mlijeka

U trgovinama se osjeća nestašica određenih mliječnih proizvoda prije svega pasterizovanog jednodnevnog mlijeka, kazao je …