Bar: Dvojica paraglajderista sinoć nestala tokom spuštanja sa Vrsute

ripadnici barske Službe zaštite i spašavanja od ranih jutarnjih sati u rejonu Vrsute iznad Sutomora tragaju za njemačkim državljaninom Štefanom Hajmanom(45) i ruskim državljaninom A.M. koji su sinoć nestali tokom spuštanja sa Vrsute paraglajderom.

Jak pljusak koji je u prijepodnevnim satima zahvatio šire područje barske opštine prekinuo je nakratko potragu, koja će biti nastavljena čim se vremenske prilike stabilizuju, piše Feral.bar.

Hajman, rodom iz Hamburga, koji boravi u Crnoj Gori kao turista i ljetuje u Ulcinju, bio je putnik, a A.M. pilot paraglahdera dvosjeda.

Prema dostupnim podacima, posljednji vizuelni kontakt sa njima ostvaren je juče popodne nedugo nakon polijetanja sa Vrsute.

– Njih dvojica su poletjeli sa Vrsute u 17:45, a Štefanova žena ih je pogledom pratila sa planine, i, kako je kazala, nešto joj je na tren odvuklo pažnju, a kada se okrenula, njih dvojice više nije bilo u vidokrugu. Pogledala je na sat, bilo je tačno 17:52 – kazala je za Feral.bar prijateljica nestalog pilota paraglajdera Evgenija Iškova, ruska državljanka koja već 12 godina živi u Baru.

Prema njenim riječima, pilot A.M. je veoma iskusan, sa dvadesetogodišnjim stažom u upravljanju paraglajderima.

Nestanak dvojice paraglajderista Iškova je sinoć prijavila barskoj policiji iz koje su je uputili na Službu zaštite i spašavanja.

– Rekli su mi vatrogasci da je u 23:00 nemguće izaći po takvom terenu u potragu, pa smo izašli u potragu jutros u 06:00 u rejon iznad Sutomora. Dok nas velika kiša nije prekinula, pretražili smo cijelo područje Vrsute prema morskoj strani, koristeći i dronove, pregledali smo i kanjon, ali, nije bilo nikakvih tragova. Kako su mi spasioci rekli, u nastavku traganja uključiće i termovizijske dronove – dodaje Iškova.

Spasiocima akciju otežava činjenica da nijedan od dvojice paraglajderista sa sobom nije ponio moblini telefon, kazala je Iškova.

– Pilot je imao radio stanicu, i mi smo sinoć pokušavali konstantno da stupimo u kontakt, ali, vezu nikako nismo mogli ostvariti. Kako su nam njegove kolege piloti paraglajdera rekli, s obzirom na smjer vjetra koji je duvao juče popodne, lako je moguće da su odletjeli prema Skadarskomjezeru, i tu ćemo ih tražiti – rekla je Iškova.

Porodica Hajman je preko zajedničkih prijatelja kontaktirala Feral.bar i zamolila sve koji mogu, da na bilo koji način pomognu potrazi.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …