SPAJIĆ: Nijesmo odgovorni za dugove Fond zdravstva

Jedan od lidera pokreta Evropa sad i bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da sebe ne smatra odgovornim za dug Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO).

Na pitanje “Vijesti” da li se osjeća odgovornost zbog toga sto je, po tvrdnjama aktuelnog ministra zdravlja Dragoslava Sćekića, kriv uz prethodne Vlade, za katastrofalnu situaciju u Fondu zdravstva, i što je Šćekić u parlamentu na saslušanju dokumentovao, Spajić je kazao da oni jako neodgovorno koriste najugroženije ljude u Crnoj Gori da bi slikovito napali Evropu sad.

“Da bi se građani zgazili na Evropu sad. To je njima cilj… Apsolutno se ne osjećam odgovornim za dug Fonda zdravstva. Naslijedili smo dug između 65 i 70 miliona eura, taj nivo je i dalje aktuelan “, rekao je Spajić, na današnjoj konferenciji za novinare.

Kazao je i da su pokušali da smanje dug tako što su krajem 2020. godine uplatili 20 miliona eura Fondu zdravstva iz budžetske rezerve, a prošle godine još između 15 i 20 miliona takođe iz budžetske rezerve od ušteda sa drugih pozicija.

On je kazao i da je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović naveo da je dug Fonda zdravstva naslijeđen, te da je 43. Vlada ponovo vratila dug na 65 miliona eura.

“I to su vratili pojedinci koji su radili u Fondu zdravstva”, tvrdi Spajić.

Spajić je kazao i da je svaka potrošačka jedinica odgovorna za sopstveno finansijsko stanje, te da je budžet Fonda za zdravstvo ove godine 350 miliona eura.

On je upitao kako je Fond za zdravstvo prošle godine u vrijeme koronavirusa mogao da finansira te obaveze, a ove ne može. Tvrdi da je za to odgovoran ministar zdravlja.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Pejović: Demokrate Zete pripremile su nacrt i mapu opštine

Kandidat za odbornika liste “Aleksa Bečić – Idemo ljudi – Idemo Zeta- Demokrate” Novica Pejović …