RADULOVIĆ: Ukidanje MA i odlazak investitora unazadili CG turizam

srećne strateške odluke, poput ukidanja Montenegro Airlinesa, odlaska renomiranih investitora i svjetskih lanaca koji su namjeravali da dođu u Crnu Goru, vratile su turizam unazad, kazao je juče Pobjedi vlasnik Montenegro stars grupe Žarko Radulović.

Komentarišući izjavu predsjednika države Mila Đukanovića da se u posljednje dvije godine desio zaokret u turizmu, te da smo se vratili u ’70. godine i postali prosječna jeftina destinacija, Radulović je rekao da je djelimično tako.

– Ne mogu se složiti sa predsjednikom do kraja, nadam se da je malo pretjerao i da mu nije dobra prognoza. Jesmo li se vratili u ’70. ne znam, ali sigurno je da je ovo vrijeme donijelo stvari koje su nas usporile u pogledu razvoja i dostizanja cilja koji je koristan svima nama – naveo je Radulović, dodajući da su pandemija i promjena vlasti prouzrokovali zastoj tokom kojeg je turistička privreda 21 mjesec radila sa gubitkom.

– Toga ni u ratu nema. Ako se nastavi ova agonija, može nas dovesti i do ’70-ih. Slika je dosta mračna, perspektive ima, ali nam trebaju rezovi, konsenzus onih koji su na vlasti i da nam se Vlada što manje miješa u posao i da stvori ambijent u kojem možemo da radimo – istakao je Radulović.

U intervjuu Gradskoj televiziji, Đukanović je kazao da je Crna Gora pred bankrotom zbog neodgovorne politike i populističkog programa ,,Evropa sad“. Ocijenio je da je optimističan scenario potpisivanje aranžmana sa MMF-om, a pesimističan gore od toga.

Bivši ministar ekonomije Jakov Milatović smatra da je Đukanović bolji poznavalac privatnih nego javnih finansija, te da ne razumije dovoljno tu temu.

– Potvrda kreditnog rejtinga Crne Gore od prije dva dana od strane Standard & Poor’s najbolje govori koliko nijeste u pravu i ne razumijete to što govorite. Jer da su javne finansije pred kolapsom, ova međunarodna agencija bi smanjila naš kreditni rejting, kao što je to radila više puta za vrijeme vaših mandata – tvitnuo je Milatović.

Ekonomski analitičar Predrag Drecun kaže da je istina negdje između tvrdnji Đukanovića i njegovih kritičara.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Pejović: Demokrate Zete pripremile su nacrt i mapu opštine

Kandidat za odbornika liste “Aleksa Bečić – Idemo ljudi – Idemo Zeta- Demokrate” Novica Pejović …