Opštine da plaćaju taksi prevoz osobama sa invaliditetom

Učesnici okruglog stola o učešću OSI u saobraćaju Boke kotorske, u organizaciji kreativnog tima Inicijative mladih sa invaliditetom Boke, uz donaciju Ministarstva kapitalnih investicija, složili su se oko osnivanja međuopštinske radne grupe koja će imati zadatak da se dogovara, koordinira ideje iz tri opštine i efikasnije rješava pitanja poput spuštanja ivičnjaka, postavljanja rampi, besplatnog i pristupačnog javnog prevoza. Predloženo je da opštine pokrivaju troškove taksi prevoza za OSI.

Jasna Dragojlović, osoba sa invaliditetom iz Herceg Novog, rado bi se uključila u rad radne grupe. Na okrugli sto došla je zahvaljujući besplatnom taksiju, koji organizuje “I MI Boke”. Projekat traje do 10. septembra, ali će biti produžen.

Mora se razgovarati da bi se nešto pokrenulo, narodski rečeno, moramo biti dosadni institucijama da bi reagovale. I kao pojedinci možemo dosta da učinimo- puno puta sam samostalno urgirala u svojoj MZ Bijela da se pošte i banke prilagode OSI i dosta se po tom pitanju uradilo, neki odmah, neki kasnije, ali odazvali su se. U Bijeloj je neriješeno pitanje trotoara, pisala sam MZ molbe, rekli su da će kontaktirati druge sekretarijate, ali već tri godine se to ne rješava. Važno je da se riješi pristup javnim površinama, pa onda i privatnim. Često se na to gleda kao na individualni slučaj, misle da je to samo za mene, kažu, nije problem, podići će me i povesti, ali nije tako, ima nas dosta, 10 odsto stanovnika u državi, kazala je Dragojlović za “Dan”.

Provjerite slična mjesta

Obraćanje direktora EPCG u vezi cijena struje i restrikcija

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Nikola Rovčanin ponovio je da do kraja godine neće …