Mariji Vuković danas rješenje o doživotnoj nacionalnoj penziji

Predsjednik Vlade Dritan Abazović upriličiće danas u 13 sati u Vili “Gorica” prijem za atletičarku Mariju Vuković, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Podsjećamo, ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević najavio je na jučerašnjoj sjednici Vlade da će danas atletičarki Mariji Vuković biti uručeno rješenje o doživotnoj nacionalnoj penziji.

Sastanku će, kako je najavljeno, prisustvovati ministar sporta Vasilije Lalošević kao i rukovodstvo Atletskog saveza: predsjednik Gojko Banjević, predsjednik Upravnog odbora Milorad Vuletić i sekretar Milan Madžgalj.

Vuković je krajem avgusta osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu, preskočivši visinu od 195 centimetara.

Prije četiri dana, zauzela je petu poziciju na mitingu Dijamantske lige u Briselu. Stala na preskočenih 191 centmetar i to iz drugog pokušaja. Vuković je u Briselu treći put nastupila na mitinzima Dijamantske lige.

On je podsjetio da su u prethodnom periodu sportisti ostvarili velike rezultete. Vlada je za postignute rezultate sportista odlučila da nagradi uglavnom juniorske selekcije.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Obilježen Međunarodni dan starih – Opština Pljevlja više od deset godina uspješno radi na inkluziji

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević primio je uoči Međunarodnog dana starijih osoba gerontodomaćice koje u …