ABAZOVIĆ: Nećemo se povući ni milimetar, šverc cigareta klinički mrtav

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da zaplijenjene cigarete na crnom tržištu vrijede preko tri miliona eura. Poručio je da je šverc cigareta u Crnoj Gori klinički mrtav i da je ovo pokušaj da se nanese šteta Vladi. Kazao je da se neće povući ni milimetar u ovoj borbi.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović stigao je u Slobodnu zonu Luke Bar nakon što je obavljena još jedna zapljena milionski vrijednih švercovanih cigareta.

“Ovo je nastavak totalnog dezavuisanja i nanošenja velikih finansijskih problema onima koji se bave švercom cigareta. Šverc cigareta je klinički mrtav, ovo je pokušaj da se nanese šteta Vladi Crne Gore. Ovo je trka između dobra i zla, poštene i nepoštene Crne Gore. Ovo je dokaz da se nećemo povući ni milimetar”, kazao je on.

Riječ je oko 5.000 paketa i svi uslovi su stečeni da se sve može javno uništiti, kazao je direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević.

“Pozvaćemo ljude iz međunarodne zajednice da prisustvuju uništavanju cigareta. Protiv Vlade se vodi hibridni rat i sada nas pokušavaju da prikažu kao dio kriminalne grupe”, kazao je on.

Istakao je da je za vrijeme Dritana Abazovića povećan prihod od legalne prodaje cigareta 70 odsto.

“To najbolje govori o švercu cigareta”, rekao je Milošević.

Iz Vlade je sinoć potvrđeno da je u Luci Bar ponovo zaplijenjeno nekoliko miliona vrijednih nelegalnih duvanskih proizvoda.

U pitanju su duvanski proizvodi bez akcizne markice koje je zaplijenila Uprava prihoda i carina.

Istakao je da sumnjaju ko stoji iza ove pošiljke.

“Roba je stigla brodskim putem, a pokušali su da je transportuju u Srbiju. Pošto nije prošla, vraćena je u Crnu Goru. Pratili smo robu i čekali da se ukrca na brod, ali to nije učinjeno”, kazao je on.

Milošević je kazao da je država inkasirala 15 miliona od legalne prodaje cigareta.

“Da cvjeta šverc, promet bi padao. Ozbiljni su to igrači, ali ozbiljni smo i mi”, kazao je on.

RTCG

Provjerite slična mjesta

MUGOŠA: Stijović kriv za nestašicu mlijeka

U trgovinama se osjeća nestašica određenih mliječnih proizvoda prije svega pasterizovanog jednodnevnog mlijeka, kazao je …