Važno PG gradsko preduzeće gradi novu upravnu zgradu

Agencija za stanovanje Glavnog grada i gradsko preduzeće Komunalne usluge, u prethodnom periodu postigli su izuzetne rezultate, što je posebno važno kada je u pitanju unapređenje uslova stanovanja i komunalne infrastrukture. Tim povodom gradonačelnik Podgorice obišao je ova privredna društva koja su važan dio sistema glavnog grada.

“Agencija za stanovanje i Komunalne usluge, su dva privredna društva u sistemu Glavnog grada koja su primjer u svakom smislu po načinu organizacije efikasnosti i finansijske stabilnosti. Imam potrebu da zahvalim najprije direktorima i ljudima koji svakodnevno na terenu doprinose unapređenju kvaliteta života svih građana Podgorice”, kazao je Vuković.

On je dodao da je veoma važno da Komunalne usluge u narednom periodu dobiju upravnu zgradu, te da je na posljednjoj sjednici gradskog parlamenta donijeta odluka o dodjeli parceli za te svrhe.

“Istovremeno ćemo osloboditi prostorije u zgradi koja je u vlasništvu Agencije za stanovanje, i na taj način stvoriti bolje uslove za rad, kao i za jačanje tog tima, kako bi nastavili da postižu odlične rezultate” istakao je Vuković i podsjetio da su sva preduzeća u prošlu godinu završila sa odličnim rezultatima.

Direktor Agencije za stanovanje, Vladimir Tomović kazao je da su rezultati tog preduzeća odlični zahvaljujući dobroj saradnji sa gradskom upravom.

“Agencija za stanovanje se posljednjih godina intezivno razvija, i iz godine u godinu finansijski pozitivno posluje, zahvaljujući čemu može i samostalno podržati neke od kapitalnih projekata koje Glavni grad realizuje “, kazao je Tomović i zahvalio gradonačelniku na podršci koju Glavni grad u kontinuitetu pruža Agenciji za stanovanje.

“Da nije takvog odnosa, povjerenja i podrške između Glavnog grada i Agencije za stanovanje, sigurno ni ovakvi rezultati ne bi bili realno ostvarljivi”, poručio je Tomović i izrazio uvjerenje da će se pozitivan trend nastaviti i u narednom periodu.

Direktorica Komunalnih usluga, Vesna Popović naglasila je da će se izgradnjom poslovne zgrade za preduzeće na čijem je čelu, umnogome unaprijediti uslovi rada zaposlenih, a samim tim doprinijeti i boljim rezultatima.

“U ime svih radnika Komunalnih usluga zahvaljujem Glavnom gradu što je ustupio parcelu, gdje ćemo graditi novu upravnu zgradu. sa svim pratećim sadržajima koji su neophodni za funkcionisanje ovog društva, a na šta smo dugo čekali. ” kazala je Popović i dodala da su u prvih sedam mjeseci ove godine realizovane aktivnosti na održavanju javne rasvjete u iznosu od preko 1.300 000 eura, a poređenja radi isti taj iznos smo realizovali tokom 2021.godina, koja je takođe bila rekordna. “To znači da je realizovano na više desetina zahtjeva naših sugrađana, mjesnih zajednica, u skoro svim mjesnim zajednicama u seoskom i prigradskom području koji se tiču poboljšanja rasvjete i izgradnje novih objekata. Pored tih aktivnosti, zajedno sa ostalim privrednim društvima smo, učestvovali u izgradnji na desetine novih parkova, dječijih igrališta, sportskih poligona i drugih sadržaja.” kazala je Popović i podsjetila da je zahvaljujući predanom radu tog preduzeća skoro 80% teritorije glavnog grada pokriveno savremenom LED rasvjetom.

Provjerite slična mjesta

Obraćanje direktora EPCG u vezi cijena struje i restrikcija

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Nikola Rovčanin ponovio je da do kraja godine neće …