Nema prevoza do Žabljaka Crnojevića, djeca taksijem u školu

Samohrana majka Olivera Orbović kazala je za Portal RTCG da je obustavljanje prevoza na liniji prema Žabljaku Crnojevića veliki problem, te da uprkos nadanjima ništa nije riješeno do početka školske godine. Orbović kaže da joj je opcija taksi ali da to donosi velike troškove, a ionako je u nezavidnoj poziciji. Privatni prevoznik Haris Alivodić kaže da je bio prinuđen da ukine četiri prigradske linije dok gradska sekretarka za saobraćaj Lazarela Kalezić nije odgovarala na naše poruke i pozive.

Olivera Orbović kaže za Portal RTCG kako se sa primanjima od 120 eura kao samohrana majka četvoro djece nalazi u mat poziciji jer njena djeca nemaju prevoz do škole i nazad, a ističe da taksi za djecu košta 20 eura.

“Ja sam majka četvoro djece i udovica. Imam četiri đaka koja putuju u Podgoricu i Golubovce, gdje se školuju. Pored moje djece tu je još pedesetak njih koji koriste ovaj prevoz koji je prekinut i prije dva mjeseca, ali smo se nadali da će biti riješeno do početka školske godine”, ističe Orbović.

Ona navodi da je djecu u školu juče poslala taksijem.

“Djeca su juče pošla taksijem, i prevoz je koštao 20 eura. Danas ne znam da li će moći poći u školu jer ja automobil nemam”, ističe Orbović.

Ona navodi da je “Alivodić” prevoz postajao prije, ali da je ukinut prije dva mjeseca.

“Mi građani smo već treći mjesec u problemu sa prevozom. Mislili smo da će se problem riješiti kad djeca krenu u školu, međutim do toga nije došlo”, navodi ona.

Ističe da su nadležni u razgovoru sa njom kazali da ne znaju hoće li se prevoz uspostaviti, ali da je nekoliko dana prije toga rečeno da će prevoz biti omogućen za četvrtak i petak, možda i ponedjeljak.

“Obratila sam se nadležnima, i tom prilikom mi je rečeno da će biti omogućen rent-a kombi, ili da će se ta tri kombija koja oni imaju registrovati i pustiti u promet da bi djeca imala prevoz ka školi”, navodi Orbović.

Ona ističe da je razlog prekida prevoza cijene karata.

“Glavni grad drži jednu cijenu koja iznosi 90 centi, a privatnik želi da se to poveća. Njima su male subvencije Glavnog grada, i na kraju ispaštaju djeca”, ističe Orbović.

Sa druge strane, privatni prevoznik Haris Alivodić ističe za Portal RTCG da je njegova kompanija ukinula četiri prigradske linije jer su mu ukinute dvije gradske.

“Ukidanje četiri prigradske linije uslovljeno je ukidanjem dvije gradske, a meni prigradske linije donose samo štetu”, ističe Alivudić.

On navodi da je očigledno da su gradske linije oduzete da bi se plavim autobusima donijelo više prometa.

On ističe da sa mještanima nije razgovarao, te da Glavni grad određuje linije a on organizuje prevoz.

“Mještani sa mnom nisu razgovarali, ja sam izvršilac jednog od bitnijih poslova prevoza putnika, ja kontaktiram sa gradom, grad odredi linije i ja vozim”, zaključuje Alivudić.

Kako bi čuli stav sekretarke za saobraćaj Glavnog grada Podgorica Lazarele Kalezić pokušali smo da je kontaktiramo, ali ona nije odgovarala na naše pozive i poruke.

RTCG

Provjerite slična mjesta

VIJESTI: Izbori u Podgorici krajem septembra

Političari u Glavnom gradu pregovaraju o rješenju krize lokalne vlasti na više nivoa, po principu …