MANDIĆ: Prvo biramo predsjednika Skupštine, a potom novu vladu

Stranke će u narednim danima predložiti ljude koji će pokrivati najodgovornije funkcije, a na sljedećem sastanku parlamentarne većine govorićemo o imenima, saopštio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić na konferenciji za medije nakon sastanka potencijalne parlamentarne većine.

On je kazao da je parlamentarna većina koja je uspostavljena na izborima 2020. godine danas imala uspješan sastanak, te da su u duhu prošlog susreta ponovo imali izuzetno konstruktivne diskusije.

Mandić je saopštio da će se prvo birati predsjednik parlamenta i rukovodstvo Skupštine, a potom nova vlada.

Dobar dio vermena posvetili smo programu vlade i izazovima sa kojima će biti suočena nova vlast – pitanje plata i penzija, snadbjevenosti hranom građanstva Crne Gore, svih poslova koje bi trebalo da radi jedna odgovorna vlast kakvu želimo da konstutišemo – kazao je Mandić.

On je poručio da će birati najbolje i najsposobnije, te saopštio da će stranke narednih dana na svojim stranačkim organima izanalizirati i predložiti ko su ti ljudi i kako da se napravi konačni dogovor oko sastava buduće vlade.

Podsjetio je da će se sva mjesta resetovati.

Očekujemo da naredni sastanak bude u duhu današjeg – poručio je Mandić, ističući da imaju jasnu, dobru, i kristalnu namjeru da promijene Crnu Goru i učine sve na njeno zadovoljstvo.

Nije odgovarao na pitanja novinara, jer su se, kako je rekao, dogovorili da iznose samo stvari koje su u potpunosti usaglašene.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Prvi Craft fest počeo sinoć u Podgorici pod sloganom “Kupujmo domaće”

Prvi Craft Fest Montenegro, manifestacija koja okuplja domaće zanatske pivare iz Crne Gore počela je …