Krivokapić: Ubijeđen sam da će volja građana biti sačuvana

Bivši premijer Zdravko Krivokapić reagovao je na navode predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića te poručio da je ubijeđen da će politička mudrost, ovih dana, nadvladati sujete i nesuglasice i da će jasno iskazana volja građana na izborima 30. avgusta biti sačuvana.

Bivši premijer Zdravko Krivokapić reagovao je na navode predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića te poručio da je ubijeđen da će politička mudrost, ovih dana, nadvladati sujete i nesuglasice i da će jasno iskazana volja građana na izborima 30. avgusta biti sačuvana.

Njegov stav prenosimo u cjelosti:

Pohara Mila Đukanovića

Crnu Goru su obilježile dvije pohare, od dva vladara.

Prva, pohara Kuča, u dva dijela 1855. i 1856.g., od knjaza Danila i druga koja još traje od Mila Đukanoviaa nad cijelom Crnom Gorom.

Jedan diplomata mi je rekao, dok još nisam postao premijer, da će Crna Gora progledati kada ode sa vlasti Milo Đukanović.

Svi su mu odbrojavali dane, ali on je najbolji u sportskoj disciplini preživljavanja.

Neće ni da trepne, a odmah neargumentovano napadne 42. Vladu i MCP.

Uzor mu je knjaz Danilo iako se razlikuju, jedan nizak drugi visok, jedan Maniti, drugi Britva, jedan kratko vladao, drugi vlada dovijeka, jedan poharao Kuče da bi pokazao da je vlastodržac slobodarskom i nepokornom plemenu Kuča, a drugi razdaje imovinu i za manje od eura i hara Crnom Gorom, jer su mu osnov funkcionisanja privatne finansije.

Iako je po njemu 42. Vlada „beznadežno nekompetentna“, ta 42. Vlada će ostati upamćena i po znanju i po rezultatima. To je Vlada koja je ostvarila samo na ekonskom planu sledeće rezultate: minimalna zarada sa 222 na 450 eura; prosječna plata sa 530 na 700; povećane plata zdravstvenim radnicima i univerzitetskim nastavnicima; Dječji dodatak sa 0 na 30; podrška za novorođenčad od 1000 ili 500: minimalna penzija sa 145 na 200; sve penzije za 10%; podrška bivšom radnicima; vraćene nadoknade majkama; besplatne knjige osnovcima; oporavljen turizam sa 15% 2020 na 70% u odnosu na referentnu 2019; javni dug smanjen sa 105 na 85% BDP; ekonomija sa -15% 2020 na 13% 2021; povećan agro budžet, …..

Vjerovatno kao dobar ekonomista Milo Đukanović ovo doživljava po ekonomskom magu, koji je završio u Spužu, da je to model opruge.

Ponovo dijelite i zavađate, sa vraćanjem na vašu omiljenu temu – Pravoslavna crkva.

Spominjete ustoličenje Mitropolita Joanikija i zaboravljate da je 42 Vlada odlučila da djeluje kao što je potpuno prirodno, u duhu Ustava, da ispoštujemo slobodu vjeroispovjesti, a okupljanje koje nije najavljeno, da ipak dozvolimo. Neprijavljeno okupljanje je imalo za osnovni cilj da zaštiti interese Vas I Vaših miljenika destabilizujući Crnu Goru.

Policija je bila maksimalno suzdržana do trenutka nasrtaja Vašeg savjetnika Veljovića na nju.

Nadam se da će krivična prijava proslijeđena SDT-u od strane Uprave policije m sa novim SDT-om, napokon ukazati kakve su namjere bili okupljanja tokom ustoličenja Mitropolita.

Saglasan sam sa stavom da je ova 42 Vlada pala ustoličenjem Mitropolita.

Radi javnosti, moram da ukažem da tada kreće čitava sihronizovana akcija lobista, Vaših poslušnika, dijela opozicije koji imaju povjerenje kod određenih ambasadora Kvintve, nekih naših ambasadora u svijetu, Vaših dugogodišnjih političkih I interesnih prijatelja, naručenih političkih analitičara, tet a tet sastanaka, djelovanja medijskih magova, sa samo jednom ubitačnom porukom:

Ustoličenje Mitropolita= Crkva Srbije= Ruska crkva=Rusija.

Mamac koji otvara sva vrata u Evropi I Americi, jer ste danas, a ne samo danas, najveći prijatelji, ako ste neprijatelji Rusiji.

To je Vaša matrica lažnog poimanja, koju nastavljate sa ateističkim poklikom da izmedu Boga i čovjeka nema posrednika. Zapamtite: Ko je u malom nevjeran, ne može biti drugačiji ni u velikom.

Za neustavnu Vladu, koju ste Vi podržali i čiji ste bili pokrovitelj na osnovu modela 49 koji je Vaš prijatelj Miroslav Lajčak promovisao, još jednom ste obmanuli i građane i međunarodnu zajednicu.

Na sceni je bio broj 45 poslanika, pa se potvrdilo da matematika pomaže životu, ali život češće demantuje matematiku.

Možda želite da imate bolje poređenje, ali ćete u Crnoj Gori ostati sinonim za uništenje društvenih dobara, lično koristoljublje, zavađanje bratskog naroda i promjenljivost ideologije.

Ubijeđen sam da će politička mudrost, ovih dana, nadvladati sujete i nesuglasice i da će jasno iskazana volja građana na izborima 30.08. biti sačuvana.

Dan

Provjerite slična mjesta

MUGOŠA: Stijović kriv za nestašicu mlijeka

U trgovinama se osjeća nestašica određenih mliječnih proizvoda prije svega pasterizovanog jednodnevnog mlijeka, kazao je …