Đukanović: Bliže smo parlamentarnim izborima nego formiranju treće Vlade

Ustoličenje mitropolita Joanikija koga su helikopterom doveli na Cetinje, najbolje govori o karakteru vlasti koja uspostavljena u Crnoj Gori nakon izbora 2020. godine, kaže predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je u intervjuu Gradskoj TV govoreći od dvije vlade od 30. avgusta 2020., kazao da je Vlada Dritana Abazovića razarala Crnu Goru.

To je bila Vlada koja je potpisivanjem Temeljnog ugovora trajno sebe žigosala kao izdajničku Vladu i vlada koja je promovisala kriminal u vrhu države i policije i Vlada koja je zasutavila evropske integracije Crne Gore – kazao je Đukanović.

Crna Gora je izdržala tešku dvogodišnju golgotu na nogama sačuvavši ono što su najveće vrijednosti njenog savremenog razvoja, kazao je Đukanović i dodao da nam to daje osnov za optimizam da bi uprkos ozbiljnim oštećenjima mogla uskoro da uhvati priključak na putu svog daljeg evropskog razvoja, naveo je predsjednik.

Da li će nas prethodne provjere dovesti i do optimalnosti takve formule za parlamentarne izbore vidjećemo, ali vjerujte mi važnije od svega je da kroz razgovore koje imam unutar nazovimo je opozicione koalicije od 30. avgusta, dakle, one koalicije koju čini 40 odbornika sa svakim pojedinačno ja vidim da postoji ta svijest na kojoj insistirate – istakao je Đukanović.

Primjećujete, kako dodaje, da se taj blok konstituiše. Da li će on biti formalizovan kao predizborna koalicija ili ne zavisiće, kaže predsjednik Crne Gore, od mnogo faktora.

To nije samo emotivno pitanje. To je i vrlo matematičko pitanje. Morate kroz seriju pametno postavljenih istraživanja zaključiti šta misle birači. Postoje birači koji bi, kao i Vi, željeli da se dogodi takav politički front koji bi garantovao Crnoj Gori stabilnost i ubrzani evropski razvoj. Postoje i oni drugi koji na žalost uprkos svim ovim mojim upozorenjima neće glasati za DPS zato što je u koaliciji sa nekim ko mu se ne dopada ili neće glasati za SD zato što je glasač SDP-a – rekao je Đukanović.

Pratim to tumaranje tog dijela parlamentarne scene Crne Gore koga oličavaju te tri koalicije. Očigledno je da se oni nijesu snašli kada je koalicija Crno na bijelo odlučila da napusti njihovu platformu i pokušala da djeluje samostalno – rekao je Đukanović.

Najavili su da će pokušati da resetuju odnose i vrate se na dan 30. avgusta”, kazao je predsjednik.

Prema riječima Đukanovića ovo je sada metež u kojem onim logikom davljenika pokušavaju da spasu što se spasti može.

On je istakao misli da neće uspjeti da se dogovore i naprave neku treću Vladu.

Mislim da smo mnogo bliže brzim parlamentarnim izborima nego formiranju treće Vlade – kazao je Đukanović za Gradsku.

Dan

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …