Otkriveno ko je vlasnik aviona koji se srušio u Baltičko more

Privatni avion koji se srušio u Baltičko more kod Litvanije nakon što je prelitio pola Evrope iz Španije, a da nije odgovorio na pozive kontrolora, pripadao je njemačkom biznismenu Karl-Peteru Griesemannu, objavila je danas njegova firma Quick Air.

Avion cesna 551 austrijske registracije napustio je Jerez u južnoj Španiji juče poslijepodne. Stao je u Parizu i Kelnu te je poletio prema Baltičkom moru gdje je, istočno od Gotlanda, pao u more, pokazuju podaci o praćenju leta.

“Mogu potvrditi da je to bio privatni mlaznjak našeg vlasnika Karl-Petera Griesemanna”, rekao je portparol Quick Aira, čarter-kompanije sa sjedištem u Kelnu.

Odbio je da potvrdi navod u kelnskim novinama Express da je Griesemann bio pilot te da su s njim bili žena, kćerka i njen dečko, prenosi Index.hr.

Uzrok nesreće za sada nije poznat. Avioni iz nekoliko zemalja i putnički trajekt uputili su se sinoć na mjesto nesreće kako bi pomogli u operaciji spasavanja.

Olupina, koncentrisana mrlja otpada i mrlja nalik na ulje uočene su u blizini mjesta nesreće, rekao je šef litvanske operacije spasavanja Peteris Subbota za litvansku televiziju, dodajući da putnici nisu pronađeni.

Njemački i danski ratni avioni poslati su u potragu za letjelicom dok je naslijepo letjela iznad sjeverne Evrope juče poslijepodne, ali nisu uspjeli uočiti nikoga u avionu.

Griesemann je bio istaknuta osoba u Kelnu, najvećem gradu zapadne Njemačke, a imao je ulogu u godišnjim karnevalskim proslavama katoličkog grada.

Nezavisne

Provjerite slična mjesta

Obraćanje direktora EPCG u vezi cijena struje i restrikcija

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Nikola Rovčanin ponovio je da do kraja godine neće …