MSS zabrinut zbog nepovoljnog medijskog ambijenta

Medijski savjet za samoregulaciju izražava veliku zabrinutost zbog sve nepovoljnijeg ambijenta za rad medija u Crnoj Gori. Neprestani napadi na medije od strane političara ne prestaju, a teško izboreni nivo slobode izražavanja se svakim danom urušava.
Današnji napadi premijera Abazovića i predstavnika Srpske pravoslavne crkve na pojedine medije samo su jedan u nizu brojnih ataka poslednjih dana. Kada sa tako visoke političke adrese stižu prijeteće poruke medijima onda nije čudno da se i sveštenici SPC ohrabre da se na isti ili gori način odnose prema novinarima.
Medijski savjet upozorava da je krajnje vrijeme da se uradi nešto po pitanju zaštite novinara, jer aktuelna politika koja se vodi u poslednje vrijeme u Crnoj Gori ne prepoznaje slobodu medija, niti štiti slobodu izražavanja. Naprotiv, čini se sve da se novinari i medije zastraše kako ne bi izvještavali o pitanjima od javnog interesa za ovu državu.

Provjerite slična mjesta

SDT: Optužnica protiv bivšeg čelnika Nikšića

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg vršioca dužnosti predsjednika opštine Nikšić Dragana Perovića …