VOJINOVIĆ: U Podgorici će se graditi gimnazija i tri osnovne škole

Ministar prosvjete Miomir Vojinović je gostujući u Dnevniku RTCG kazao da je najbitnije da se nastava vraća u normalu sa trajanjem časa od 45 minuta, a prostorni problemi koji su višegodišnji Ministarstvo na čijem je čelu će probati da riješi, a otvaranjem škole u Tološima dio tih problema u glavnom gradu biće ublažen. On je najavio da je u planu gradnja tri nove osnovne škole i gimnazije u Podgorici.

Što se tiče gradnje škole Vladimir Nazor, kaže da su zatekli stanje koje je zahtijevalo ispunjavanje određenih propisa i tehničkih uslova za početak radova, a to je tražilo i vrijeme, ali vjeruje da je Ministarstvo na putu da riješi i taj problem.

Analiza stanja u obrazovanju koja se radi u saradnji sa UNICEF-om, kako je kazao, pokazaće šta su slabosti i dati smjernice šta dalje se radi u našem obrazovnom sistemu.

“To je najbolji dokument koji je urađen u posljednje vrijeme, rađen je sa UNICEF-om, svjetskim organizacijama, Vladom i ministarstvima i biće poznat u oktobru i tada ćemo znati kuda ide crnogorska prosvjeta”, kazao je Vojinović.

Što se tiče bjelopoljske škole “Dušan Korać”, gdje se kasni sa radovima i prolongoraju rokovi za završetak, Vojinović kaže da krivice Ministarstva u tome nema.

“Mi smo obezbijedili za učenike te škole da počnu nastavu u nekoliko drugih škola i u objektima Ekonomskog i Pravnog fakulteta, i riješili na kratko taj problem, a očekujemo da će investitor uskoro završiti ovo divno zdanje”, kazao je on, dodajući da dijeli zabrinutost roditelja.

Vojinović je kazao da je problem prosvjetnih radnika u Budvi samo djelimično riješen i da je upravo ovo Ministarstvo to pitanje pokrenulo nakon decenijskog prolongirana.

“Ovo ministarstvo je poslije decenije pokrenulo to pitanje. Kolege su željele po svaku cijenu da uđe u te stanove, a što se tiče izgradnje i onoga što je tamo zečeno, Ministarstvo prosvjete nije prava adresa”, kazao je Vojinović.

RTCG

Provjerite slična mjesta

VIJESTI: Izbori u Podgorici krajem septembra

Političari u Glavnom gradu pregovaraju o rješenju krize lokalne vlasti na više nivoa, po principu …