Upozorenje iz Googlea: Hitno ažurirajte Chrome!

Google je svojim korisnicima preporučio da što prije ažuriraju Google Chrome zbog važnih sigurnosnih stavki, od kojih je jedna kritična.

Tehnološki gigant je potvrdio nekoliko sigurnosnih propusta na svim platformama i podstaknuo korisnike da ažuriraju Chrome što je prije moguće.

Google u saopštenju navodi da su vanjski istraživači otkrili preko 20 ranjivih tačaka, od kojih su osam kategorizirane kao visokorizične, dok se jedna smatra kritičnom.

Kritična ranjivost se, kako navodi Forbes, tiče eksploatacije memorije i postala je najčešća metoda za hakovanje Chromea u posljednjih nekoliko godina.

Kako ažurirati?
Kako biste ažurirali što prije, potrebno je otići na Chrome meni (tri tačkice u gornjem desnom kutu), zatim Help (Pomoć) > About Google Chrome (O Google Chrome-u), a ažuriranje će samo započeti nakon toga. Verzija nakon ažuriranja treba biti “105.0.5195.54“ na Windowsu i “105.0.5195.52“ na Macu.

Google Chrome i sam nadgleda ima li novih ažuriranja i preuzima ih kada je to moguće. Međutim, proces je spor i ponekad je potrebno i po nekoliko swdmica da ažuriranje stigne do svih korisnika, prenosi N1.

Poslovni

Provjerite slična mjesta

Direktor KCCG-a saslušan u SPO-u zbog liječenja bivšeg šefa policije: Veljović nije mogao sa drugim pacijentima

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dr Aleksandar Radović dao je u ponedjeljak izjavu u Specijalnom policijskom …