Zečević: Mandatar Mandić ili Bečić, Vlada mora zadržati prozapadni kurs

Urednik Portala BiznisCG Predrag Zečević smatra da situacija ide u smjeru formiranja nove Vlade, ali da će ona biti ograničenog roka trajanja.

“Ta Vlada biće ogranićenog trajanja, i neće iskoristiti pun mandat do 2024.godine već će trajati, najvjerovatnije, do proljeća 2023.godine i ta Vlada će pripremiti vanredne parlamentarne izbore kao i predsjedničke koje su u istom terminu”, kazao je Zečević za portal RTCG.
Dodaje da ne isključuje mogućnost da “pod pritiskom ambasada” mandatar bude lider Demokrata Aleksa Bečić.

“Kako sada stvari stoje, novi mandatar mogao bi biti Andrija Mandić, ali ne bih isključio mogućnost da zbog pritiska ambasada Kvinte novi mandatar bude Aleksa Bečić. Ovo će biti prva Vlada u nezavisnoj Crnoj Gori gdje će ministri biti iz redova Demokratskog fronta”, kazao je Zečević.

Dodao je da je na DF-u veliki pritisak i velika odgovornost, te da će u slučaju da Mandić bude premijer, taj politički subjekt morati da poštuje sve međunarodne obaveze Crne Gore.

“Ministri iz redova DF-a, odnosno ako bude premijer Mandić, moraće da poštuju spoljnopolitički kurs Crne Gore, da poštuju međunarodne obaveze i da odustanu od svog proklamovanog cilja – povlačenja priznanja Kosova. Povlačenje priznanja Kosova bi bio jako opasan potez koji bi mogao da izazove veliku nestabilnost i sukobe na Zapadnom Balkanu, pa je velika odgovornost na Demokratskom frontu”, zaključio je Zečević, urednik Portala BiznisCG.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …