Prosvjetari šokirani kako im izgledaju stanovi

Većina prosvjetara iz Budve koji su dobili ključeve stanova, čija izgradnja kasni deset godina, suočava se sa novim problemima. Osim što još nemaju struju, u pojedinim stanovima je prava havarija i neophodna su ulaganja da bi mogli da se usele. Prosvjetari poručuju da su umorni od čekanja i da su iznova iznevjereni.

Svečanost uručivanja ključeva prosvjetnim radnicima iz Budve obilježila je radost i euforija koja je kod većine trajala do ulaska u stanove. Nakon 10 godina čekanja na stanove danas samo razočaranje.

Otvaranje vrata novog doma bio je šok i Milanki Martinović dugogodišnjoj vaspitačici budvanskog vrtića.

“Svi su parketi oštećeni, ušla je voda i u malu sobu, podignut je parket, koleginice su mi pomagale da parket spustim nogama”, kazala je vaspitač u budvanskom vrtiću Milanka Martinović.

Zgrade za prosvjetare u budvanskom naselju Dubovica još nemaju tehnički prijem. Većina stanova je i prije useljenja za renoviranje, dok dvorište zgrada, ulazi i hodnici djeluju kao da je i dalje riječ o gradilištu.

“Najprimarniji problem je struja, ima ljudi koji su se uselili, nemamo odgovor kad će to biti i to se prolongira već dva mjeseca”, kazala je pomoćnica direktora Druge osnovne škole u Budvi Dragana Jelić.

Dok se pojedini prosvjetni radnici useljavaju u svoje stanove, ovi kojima nijesu uslovni, čekaju da investitor, Cijevna komerc, završi posao.

“Mi nijesmo dobili ništa osim ono što nam je pripadalo i ja se sad pitam kao laik, da li to vrijedi 650 eura”, dodala je Jelić.

“Ja u rokove više ne vjerujem sve da mi neko kaže do kraja mjeseca će sve da završi ne vjerujem, a sredstava nemam jer da imam ne bih čekala sve ove godine na ovaj stan”, dodala je Martinović.

I dok u podstanarskim stanovima još čekaju prelazak u svoje, pitaju se kako da za dva dana bezbrižni uđu u učionice, među đake.

RTCG

Provjerite slična mjesta

KONAČNO: Euro počinje da se oporavlja, dolar posustaje

Euro se kreće danas u Aziji blizu najvišeg nivoa od 22. septembra prema dolaru, američka …