Mladi vide šansu u digitalnom preduzetništvu

Srednjoškolci su zainteresovani za preduzetništvo, posebno digitalno, što je potvrdio i projekat “Preduzetnik budućnosti”, koji su realizovale nevladine organizacije “Centar za preduzetništvo” i “Klub kulture”, saopšteno je na konferenciji za medije. Kroz neformalno obrazovanje i brojne aktivnosti, predstavnici ovih nevladinih organizacija uspjeli su da mladim ljudima približe digitalno preduzetništvo kao idealnu oblast za njihov sopstveni biznis.

– Govoriti mladim ljudima o klasičnom preduzetništvu kroz formalno obrazovanje postalo je neučinkovito, jer sve što nema dodira sa savremenim tehnologijama i internetom za njih je zamarajuće i ‘krindž’. Zato smo ovim projektom, kroz nefromalne edukacije, željeli da im približimo digitalno preduzetništvo – kazao je predsjednik NVO “Centar za preduzetništvo” i asistent na projektu Goran Joksimović.

Ističe da su u proteklih osam mjeseci sproveli i niz značajnih aktivnosti, a povezali su i organizacije civilnog društva, srednje škole i preduzeća, u cilju stvaranja stimulativnog okruženja za razvoj preduzetništva.

– Takođe, odradili smo i istraživanje o stavovima mladih o preduzetništvu, sa naglaskom na digitalno preduzetništvo, doprinijeli učešću nastavnika na konferencijama o preduzetništvu na nacionalnom nivou, pružili podršku i pomoć određenom broju škola prilikom odlaska na nacionalna takmičenja, a organizovali smo i posjete učenika preduzećima, kako bi im predstavili primjere dobre prakse – kazao je Joksimović, dodajući da u Crnoj Gori preduzetništvo ima budućnost.

Dan

Provjerite slična mjesta

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju

Vlada Crne Gore odlučila je da se bivšim zaposlenima KAP-a koji su nastavili da rade …