Mandić: Vlada da bude politička, dogovorom do mandatara

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić očekuje da će parlamentarana većina od avgusta 2020. u narednih 15 dana postići ključne dogovore oko pitanja predsjednika Skupštine, mandatara i sastava buduće vlade. Mandić za RTS kaže i da će se DF zalagati da vlada bude poptuno politička. Na pitanje da li očekuje da predvodi novu Vladu, Mandić ističe da će to sve biti rezultat razgovora i dogovora.

-Sve su to stvari oko kojih možemo da se dogovorimo ako budemo imali dobru atmosferu i iskažemo želju koji smo juče iskazali dogovorom- naveo je Mandić za RTS.

Kada je riječ o izboru mandatara, Demokratski front je predložio upravo Mandića. Na pitanje da li očekuje da predvodi novu Vladu, Mandić kaže da će to sve biti rezultat razgovora i dogovora.

Mi smo usvojili i potpisali princip da se nova Vlada bira na osnovu demokratskih standarda koji važe svuda u svijetu, da oni koji imaju najveću snagu i najveću podršku naroda da njima i pripadaju ključne funkcije, ali kažem to je sve stvar dogovora. Sješćemo i dogovorićemo se- poručuje Mandić.

Od premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića juče smo čuli da je spreman da ostane na čelu crnogorske Vlade.

Govoreći o tome razmatra li se ta ideja, Mandić kaže: “Kada sjednemo za sto svi predsjednici političkih stranaka izaći će sa svojim predlozima i biće to jedna dobra atmosfera u kojoj želimo da postignemo dogovor”.

-Vrlo je važno da nastavimo kao što smo juče radili, biće otvoreni razgovori, pokazaćemo prednosti za sve one dobre ideje koje postoje, ali ono što smo potpisali kao političke ciljeve nove Vlade u političkom sporazumu, videćemo ko najbolje može da odgovori tim političkim ciljevima koje smo postavili- objašnjava Mandić.

Dan

Provjerite slična mjesta

MUGOŠA: Stijović kriv za nestašicu mlijeka

U trgovinama se osjeća nestašica određenih mliječnih proizvoda prije svega pasterizovanog jednodnevnog mlijeka, kazao je …