Italijanska štampa: Zelenski vilu u Toskani iznajmio Rusima

Italijanske novine pišu da je ukrajinski predsjednik u avgustu iznajmio svoju vilu u gradu Forte dei Marmi, ruskom paru iz Londona. Vila se izdaje po cijeni od 50.000 do 70.000 eura za mjesec. Agencija za nekretnine negira, a gradonačelnik kaže da “do rata nisu ni znali da je njegova…”

Italijanska štampa objavila je da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izdao vilu u Toskani jednom bogatom ruskom paru iz Londona.

Kako navode, glasine danima kruže po Versiliji, sjeveroistočnom dijelu Toskane, da je jedan ruski par iz Londona unajmio privatnu vilu koja je u vlasništvu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Tu vilu Zelenskog, koja se nalazi na izuzetno atraktivnoj lokaciji, Rusi su godinama ljeti iznajmljivali po basnoslovnim cijenama od 50.000 do 70. 000 eura mjesečno zavisno od perioda ljetnje sezone i potražnje.

Ove informacije poprimile su ozbiljniji ton kada je italijanski list Il Tirreno prenio vijest, jer su italijanski biznismeni ogorčeni zato što su ove sezone izgubii veliku zaradu pošto su podržali Ukrajinu pa im nisu dolazili turisti iz Rusije.

Italijanske novine pišu da je agencija za nekretnine preko koje se vila iznajmljuje pregovarala i sa korejskim turistima, koji su ju namjeravali unajmiti za cijeli avgust, i to po cijeni između 50 i 70 hiljada eura.

Taj je dogovor naizgled propao i postignut je novi dogovor oko iznajmljivanja imanja za avgust sa ruskim parom koji živi u Londonu. Ovaj se skandal pojavio u jeku javnih poziva Zelenskog Italijanima, da ne iznajmljuju nekretnine ruskim državljanima, prenose AthensNews.

Italijanska novina Korijere dela sera je kontaktirala agenta koji rukovodi nekretninom, a on je istakao da stanari nisu Rusi, ali da ne može više detalja da otkrije. Ipak, novine su objavile da stanari najverovatnije jesu ruskog porijekla, da su bogati Rusi koji već dugo borave u inostranstvu i da najvjerovatnije već imaju englesko državljanstvo i švajcarski pasoš, kao mnogi drugi evropski bogataši.

Dan

Provjerite slična mjesta

Jezera, Medun i Duklja turistički aduti Podgorice

Oko 44.000 turista registrovano je u Podgorici do kraja aprila, a ostvareno je oko 86.000 …