MANDIĆ: Parlamentarna većina od izbora 2020. formiraće novu Vladu

Parlamentarna većina od izbora iz 2020. godine potpisala je sporazum i formiraće novu Vladu crne Gore, saopštio je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić nakon sastanka. Nakon sastanka zakazana je sjednica Skupštine na čijem dnevnom redu bi trebalo da se nađe inicijativa za smjenu predsjednice parlamenta Danijele Đurović.

Inicijativu za smjenu urović podnijeli su poslanici iz Demokratskog fronta, DF-PzP, Demokratske Crne Gore, Demosa, Prave i Ujedinjene Crne Gore.U obrazloženju inicijative za smjenu Đurović se podsjeća da je osnovna obaveza predsjednka Skupštine da dosledno sprovodi norme koje propisuju Ustav, zakon i parlamentarni Poslovnik.

“Narednih dana krećemo u razgovore da se definišu ostali elementi kao što su izbor novog skupštinskg rukovodstva i nove vlade. O svemu će javnost biti obaviještena, uskoro počinje sjednica Skupštine, znaće se sve”, poručio je on.

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Evropskog parlamenta za saradnju sa Crnom Gorom Vladimira Bilčika za Pobjedu, da Vlada sa Demokratskim frontom ne bi imala podršku Evropske unije, Mandić je kazao:

“Princip koji prihvatamo je da ne tražimo ništa drugo osim onoga što nam je narod dao i ne želimo da u dogovore budu uključene strukture koje nisu dobile podršku građana”.

RTCG

Provjerite slična mjesta

MUGOŠA: Stijović kriv za nestašicu mlijeka

U trgovinama se osjeća nestašica određenih mliječnih proizvoda prije svega pasterizovanog jednodnevnog mlijeka, kazao je …