Bilčik: Vlada sa DF-om ne bi imala podršku EU

Predsjedavajući Evropskog parlamenta za saradnju sa Crnom Gorom Vladimir Bilčik ocijenio je u intervjuu za Pobjedu da Demokrtaski front ne vidi kao rješenje za proevropsku vladu. Dodao je da takav rasplet ne bi imao podršku EU.

– Imam veoma ozbiljne sumnje da bi DF mogao biti odgovor koji bi Crnu Goru poveo ka istinski proevropskoj vladi. Ne mogu ni da zamislim scenario u kojem bi se to desilo i u kojem bi to bilo kredibilno rješenje, koje bi imalo podršku i povjerenje Evropske unije – kazao je Bilčik.

POBJEDA: Nakon izglasavanja nepovjerenja Abazovićevoj vladi, jasno ste kazali da Crnoj Gori treba istinski proevropska vlada. Da li to znači da Abazovićevu vladu nijeste vidjeli kao takvu?

BILČIK: I ja i svi ostali smo čuli Abazovićeve poruke koji je jasno kazao da će Evropa i evropski procesi biti prioriteti njegove vlade. To je rekao i kada smo se sreli u Briselu. Naravno, očekivali smo da će biti isporuke rezultata oko nekih ključnih otvorenih pitanja, svi znamo koja su, naravno formiranje Ustavnog suda i Sudskog savjeta. Premijer je rekao da će to biti urađeno i da je njegova ambicija da to bude urađeno do juna. Sada je septembar. I to se nije desilo. Tako da kada kažem da Crnoj Gori treba istinska proevropska vlada, to znači da joj treba vlada koja je spremna da radi. Kada vlada kaže evropska agenda i obaveze iz evropske agende su prioriteti i otključavanje i odblokiranje procesa su centar rada ove vlade, onda se to i desi. Ali, sada se nije desilo.

Provjerite slična mjesta

MUGOŠA: Stijović kriv za nestašicu mlijeka

U trgovinama se osjeća nestašica određenih mliječnih proizvoda prije svega pasterizovanog jednodnevnog mlijeka, kazao je …