Ženski klub: Nedopustivo da potpredsjednik Vlade sebi dozvoli uvredljivu izjavu

Ženski klub Skupštine ocijenio je da je nedopustivo da neko ko pokriva funkciju potpredsjednika Vlade dozvoli sebi krajnje uvredljivu i diskriminatorsku izjavu, unižavajući kolege po osnovu njihovog ličnog svojstva, bilo da li su roditelji ili ne.

Izjava Vladimira Jokovića je u najmanju ruku uvredljiva, za sve ljude koji ne mogu da imaju djecu, a željeli bi, i vode svoje velike borbe za potomstvo. Uvredljiva je i za one koji svojim izborom ne žele da imaju djecu, navodi se u njihovom saopštenju.

“Očekujemo hitno izvinjenje potpresjednika Vlade, jer u protivnom, ako ostane pri svom izrečenom stavu pokazuje da nije dostojan obavljanja javne funkcije”, kazale su iz Ženskog kluba.

Osudile su “ovaj ispad gospodina Jokovića” zbog očuvanja građanskog karaktera ove države, koja podrazumijeva kompletan opseg ljudskih prava.

Ističu i da je ovo opomena za društvo u cjelini, da ne dopustimo da sa visokih državnih pozicija čuju ovakve nedopustive tvrdnje.

“Ženski klub se u proteklom periodu trudio da ima emancipatorski karakter i da osjetljivim temama , kao što je roditeljstvo prilazi sa prave strane. Nažalost, ova izjava gospodina Jokovića pokazuje da moramo da još intenzivnije radimo, čak i sa našim kolegama za koje smo smatrale da imaju sluha za ove osjetljive teme”, zaključuje se u njihovom saopštenju.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Obraćanje direktora EPCG u vezi cijena struje i restrikcija

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Nikola Rovčanin ponovio je da do kraja godine neće …