Petar Lazović i Veselin Vukotić dijele ćeliju od 8 kvadrata

Petar Lazović trenutno je najugroženiji “stanovnik” Istražnog zatvora u Spužu, zbog čega su službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija na oprezu, a hrana koju jede donosi se van zatvora.

Sagovornik Vijesti iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija nezvanično je objasnio da to zahtijeva pojačane mjere nadzora i kontrole svih njegovih aktivnosti – poput svakodnevnih izlazaka u krug za šetnju, sprovođenja do zgrade Specijalnog državnog tužilaštva, ali i kontrole hrane koju jede.

Navodno, zbog bojazni da bi neko od pritvorenika mogao da otruje Lazovića, porodica tog pritvorenika svakodnevno mu donosi hranu.

Istovremeno, službenici obezbjeđenja Istražnog zatvora preduzimaju sve mjere da uhapšeni službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost ne dođe u kontakt sa pripadnicima dva kotorska klana – kavačkim i škaljarskim.

Iz UIKS-a nisu željeli da potvrde ta saznanja Vijesti, ali ih nisu ni demantovali.

Prema istim informacijama, Lazović je smješten u ćeliji površine osam kvadrata, koju dijeli sa uhapšenim nekadašnjim predsjednikom Odbora direktora kompanije “13. jul Plantaže” Veselinom Vukotićem.

”Ta ćelija okrečena je dan prije nego su se njih dvojica smjestili unutra, na metalnom krevetu na sprat”, objasnio je isti sagovornik.

Drugi izvori Vijesti iz Istražnog zatvora tvrde da je Lazović iz karantina naručio renoviranje i opremanje sobe tehničkim uređajima, ali iz Službe za odnose sa javnošću UIKS-a demantovali su te navode.

Oni su objasnili da je Lazović u takozvanom karantinu proveo sedam dana, nakon čega je smješten u Istražni zatvor:

”Na taj način se po pravilu postupa sa svim novoprimljenim licima koja se u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija smještaju zbog izvršenja mjere pritvora”.

Bez privilegija
”Nadalje, opremanje svake prostorije tehničkim uređajima u kojoj se smještaju pritvorena lica ili se imaju smjestiti ista, te uređenje sobe u slučaju smještaja pritvorenika P.L. urađeno je u standardnom postupku, i isti nije u privilegovanom položaju u odnosu na druga pritvorena lica. Nisu tačni navodi da je soba za potrebe ovog pritvorenog lica renovirana, jer isti ima uslove za smještaj kao i sva druga pritvorena lica”, odgovorili su iz UIKS-a.

Lazović je uhapšen 18. jula po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT). Dan kasnije, na graničnom prelazu Božaj, pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja lisice na ruke stavili su i Mojkovčaninu Radovanu Pantoviću.

Provjerite slična mjesta

Pejović: Demokrate Zete pripremile su nacrt i mapu opštine

Kandidat za odbornika liste “Aleksa Bečić – Idemo ljudi – Idemo Zeta- Demokrate” Novica Pejović …