Medojević: Nema hakera, no su vladini službenici gledali porniće

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević, komentarišući aktuelni sajber napad, kazao je kako “nema nikakvog organizovanog hakerskog napada stranih službi”.

“Radi se, najvjerovatnije, o ljudskom faktoru. Neki službenici Vlade su posjećivali sajtove za odrasle sa službenih kompjutera i pokupili malicionzne programe koji su zaključali neke baze podataka i sada traže pare. Nevjerovatna glupost i bezobrazluk. Poštovanje osnovnih bezbjednosnih procedura i zaštita je dovoljno da se izbjegnu ovakve blamaže i problemi”, kazao je on.

Ransomware programi su, kako on ističe, bezopasni ako se operateri pridržavaju propisanih procedura i postupaka.

“Priča o virusu od 10 milona eura, koja je počela sa 100 hiljada, pa sa 2,5 miliona, je sprdanje sa državom i zdravim razumom. Zvati NATO i FBI da spasavaju državu zbog DDos napada i posjeta sajtovima za odrasle sa službenih kompjutera je neviđena blamaža i ponižavanje države. Ako ovi “hakeri” traže 10 mil eura za otključavanje državnih baza podataka , to jednostavno treba reći. Optuživanje Rusije, pa sada Kube zbog neopreznosti i gluposti nekih državnih službenika iz Ministarstva finansija je najbolji dokaz dubine političke i državne krize koju su izazvali neviđeni politički eksperimenti”, kazao je on.

Analitika

Provjerite slična mjesta

Članovi “Preokreta” u Briselu prezentovali programske ciljeve pokreta

Članovi pokreta “Preokret” Srđan Perić i Boško Milović boravili su u Briselu gdje su prezentovali …