Pročitajte ko su kandidati za direktora Aerodroma Crne Gore

Na konkursu za jednu od čelnih pozicija državne kompanije Aerodromi Crne Gore pristiglo je sedam prijava, a “Danu” su nezvanično potvrđena imena svih kandidata, i to su Zoran Radunović, Biljana Knežević, Damir Gutić, sadašnji v.d. direktora Vladan Drašković, Denis Hot, Sandra Marsenić i Veso Damjanović.

Među njima najzvučnije ime je Zoran Radunović, bivši državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija. Radunović je u tom resoru bio dok je na čelu ministarstva bio Mladen Bojanić. Radunović je u dosadašnjoj karijeri radio i kao direktor predstavništva Montenegroerlajnza (MA) u Beču.

Na konkurs za ovu poziciju prijavila se i nekadašnja savjetnica direktora Aerodroma Biljana Knežević koja je smijenjena za vrijeme mandata bivšeg direktora Gorana Jandreoskog. U dosadašnjoj karijeri u ovom preduzeću je bila član tima za preuzimanje aerodroma u Podgorici i Tivtu od strane Jat ervejza, finansijski menadžer projekta izgradnje i rekonstrukcije dva crnogorska aerodroma, kao i član jedinice za implementaciju… Knežević takođe sa kompanijom Aerodromi vodi nekoliko sporova, među kojima je i onaj u kom spori imenovanje Petra Radulovića, sina poslanika Pokreta za promjene (PZP) Branka Radulovića.

Kao gotovo izvjestan izbor za ovu poziciju donedavno je figurirao potpredsjednik Bošnjačke stranke (BS) Damir Gutić. Gutić u dosadašnjoj karijeri nije imao iskustva u avijaciji, već je bio broker, kao i direktor Uprave za vode. Bio je i na čelu Odbora Bošnjačke stranke u Plavu. Premijer Dritan Abazović je povodom 100 dana Vlade istakao da je imenovanje direktora Aerodroma stvar političkog dogovora, što je u javnosti tumačeno kao gotovo siguran izbor Gutića. Ipak, u međuvremenu BS je glasala za nepovjerenje Vladi, pa sada izbor Gutića ne izgleda tako izvjestan.

Vladan Drašković, sada je vršilac dužnosti direktora, a i njegovo imenovanje u kompaniji prati sudski proces sa Biljanom Knežević koja je pokrenula sudski spor navodeći da Drašković ne ispunjava uslove konkursa za pomoćnika komercijalnog direktora, preko kog je primljen u mandatu Jandreoskog. U odluci Jandreoskog o imenovanju Draškovića navodilo se da ima bogato međunarodno iskustvo u vazduhoplovstvu i na najodgovornijim pozicijama u korporacijama, među kojima je najznačajnija pozicija generalnog menadžera u Lufthanzi u Letoniji, Rusiji i Nigeriji. Knežević je tvrdila da je uvidom u dokumentaciju konstatovala da nema dokaza da je bio na ovoj poziciji niti da je bio angažovan na značajnim projektima.

Denis Hot je po struci inženjer mašinstva, a javnosti je poznat kao jedan od protivnika izgradnje HE “Komarnica”.

Veso Damjanović je diplomirani mašinski inženjer, bio je izvršni direktor u kompanijama Sloboda aparati, Šoleks i Teleinfo.

Podsjećamo početkom avgusta sa pozicije izvršnog direktora smijenjen je Jandreoski. On je izabran na prošlogodišnjem međunarodnom konkursu, a kuriozitet ovogodišnjeg konkursa je da Aerodromi nisu tražili prethodno iskustvo u avijaciji, što je lani bio uslov.

Dan

Provjerite slična mjesta

MUGOŠA: Stijović kriv za nestašicu mlijeka

U trgovinama se osjeća nestašica određenih mliječnih proizvoda prije svega pasterizovanog jednodnevnog mlijeka, kazao je …