MANDIĆ: DF spreman da preuzme najveće funkcije

Na pres konferenciji Nove srpske demokratije, jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, pozvao je predsjednike stranaka nekadašnje parlamentarne većine i iskazao želju da se 2. septembra, u 11 sati, neposredno prije sjednice u Skupštini sastanu, te zajedničkim dogovorom krenu u formiraje nove tehničke Vlade.
,,Odabrao sam današnji dan da uputim poziv željeći da skrenemo pažnju na veliki datum kada smo 2020. godine osvojili slobodu. Crna Gora je stala u red sa svim demokratskim državama Evrope zato što smo smijenili vlast na izborima, voljom građana,” kazao je lider DF-a.
Osim što je istakao da se njegova politička stranka, nakon parlamentarnih izbora, nalazi u pobjedničkom bloku, Mandić je saopštio i da su spremni, u kompromisu sa ostalim strankama, da preuzmu nadležnost na najvišim funkcijama i odgovornost za Crnu Goru u međunarodnim obavezama.
“Ako postoji dovoljno razumijevanja, a ne sumnjam da postoji, očekujem da naši partneri iz stare većine prihvate pruženu ruku”, rekao je Mandić, a ujedno i izrazio žal što nijesu uspjeli da u prethodnom periodu održe obećanja upućena građanima naše zemlje.
,,Dobili smo deformisan sistem, dobili smo prvo ekspertsku Vladu koja to nije ni bila. Kod nas se krenulo stramputicom uz podršku inostranog faktora. Počele su da se nalaze mane pobjednicima, da se eliminišu ljudi za koje je narod glasao,” objasnio je Mandić.
Osim što je naglasio da im je saveznik svako ko se bori protiv organizovanog kriminala, kao i da će inicijativa za smjenu Danijele Đurović zavisiti od pregovora prije Skupštine.

Izvor i foto: Mediabiro

Provjerite slična mjesta

Obraćanje direktora EPCG u vezi cijena struje i restrikcija

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Nikola Rovčanin ponovio je da do kraja godine neće …