Prijave protiv vlasnika hotela “Loza” pljuštale, tužilaštvo ćutalo

Više krivičnih prijava ranije je podnijeto protiv vlasnika budvanskog hotela “Loza” koji je zapečaćen za vikend nakon trovanja gostiju.

Iz Uprave policije “Vijestima” je juče nezvanično rečeno da su prijave podnošene zbog sumnje da je počinio krivično djelo skidanje i povreda službenog pečata i znaka.

”Vijesti” juče nijesu uspjele da saznaju šta je učinjeno povodom više prijava, uključujući i posljednje podnesene u subotu.

Inspektori za privredni kriminal preuzeli su slučaj hotela “Loza” u centru Budve koji je praktično cijelo ljeto radio bez dozvole, a u kome je za vikend bilo smješteno oko stotinu inostranih turista.

Tridesetak njih zatražilo je pomoć ljekara u noći između petka i subote zbog tegoba koje ukazuju na trovanje hranom. Iz Instituta za javno zdravlje u subotu veče je saopšteno da su inostrani turisti dobrog zdravstvenog stanja i da su započeli epidemiološka istraživanja. Naveli su da je u cetinjskoj bolnici smješteno 12 ljudi, dok su otpušteni turisti koji su bili primljeni u barsku i kotorsku bolnicu.

Još nije utvrđeno kako i gdje je došlo do trovanja. Uprava za bezbjednost hrane uzela je u subotu uzorke iz restorana hotela, ali “Vijesti” juče nijesu uspjele da saznaju šta je utvrđeno jer iz te institucije nijesu odgovarali na pozive i poruke.

Iz hotela su “Vijestima” prije dva dana kazali da se turisti nijesu otrovali u njihovom restoranu, već da su u petak bili na brodu u Boki, gtdje su konzumirali hranu.

Inspektori bi trebalo da utvrde kako je hotel uredno radio, i pored toga što ga je Turistička inspekcija sedam puta pečatirala i što su podnesene brojne krivične prijave zbog skidanja pečata.

CEDIS nije isključio struju
Direktorka Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević kazala je juče ujutro “Vijestima” da je Turistička inspekcija zapečatila kompletan hotel – 100 soba, restoran i kuhinju.

”Pečaćenje predmetnog objekta započeto je 27. avgusta u 9 časova, a završeno 28. avgusta u jedan čas nakon ponoći”, precizirala je ona.

Dodala je da je preko Centra bezbjednosti Budva izvršena dopuna krivične prijave zbog krivičnog djela skidanje pečata, i o tome upoznat dežurni tužilac u Kotoru.

”Na lice mjesta je pored inspektora Uprave za inspekcijske poslove, izašao i inspektor za privredni kriminalitet i krim-tehničar”.

Iako je, kako tvrdi, Uprava za inspekcijske poslove još prije mjesec i po zatražila od CEDIS-a da hotelu isključi struju – to nije urađeno.

”CEDIS nije obustavio napajanje električnom energijom u predmetnom hotelu, iako smo poslali dopis da se isto učini u skladu sa zakonom”, naglasila je.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Jezera, Medun i Duklja turistički aduti Podgorice

Oko 44.000 turista registrovano je u Podgorici do kraja aprila, a ostvareno je oko 86.000 …