Dragulj Velike plaže nezaobilazna stanica crnogorskog turizma (VIDEO)

Legenda kaže, da ako ovoga ljeta, slučajno zalutate ulcinjskim pješčanim prostranstvom, gdje ples talasa i lakog povjetarca danonoćno traje, pogled na nepregledno jadransko plavetnilo, zaustaviće vam interesantan objekat. Po uzoru na hacijende iz tropskih krajeva, široka kapija i krupni naziv, poželjeće vam dobrodošlicu u ,,Copacabana Montenegro”, turistički dragulj Velike plaže.
,,Bavimo se isključivo turizmom i uvozom robe iz inostranstva za ugostiteljstvo i hotelijerstvo. Preduzeće je osnovano 2014. godine i trenutno broji 40 radnika,” priča predsjednik kompanije “Copacabana Montenegro”, Prelja Škrelja, dok odmara u hladu novotvorenog plažnog bara.
Bilo da ste se uputili ka plićaku ili želite da šetnjom prošarate mekani pjesak, drvena konstrukciju prilagođena morskom pejzažu, nezaobilazna je stanica. Pregledan šank, dostupan sa svih strana, idealno je mjesto za ispijanje koktela i raznovrsnih pića.
Škrelja ne krije zadovoljstvo što je u saradnji sa Investiciono-razvojnim fondom (IRF) napravio iskorak i obogatio ponudu.
,,Novac koji smo dobili od IRF-a, pomogao nam je puno. Pomogao nam je iz razloga što smo imali manji plažni bar. Bio je nepraktičan, nismo mogli da zaposlimo više ljudi. Sada, konobari bez ikakve smetnje, mogu brže da usluže gosta. Cilj nam je da što prije uslužimo gosta”, kaže on.
Osim povoljnih kamata, za predsjednika kompanije ,,Copacabana Montenego” presudan je bio i susretljiv odnos, koji Fond godinama njeguje prema privrednicima. Pametnim ulaganjem, za velike namete nađeno je rješenje i sezona je dočekana spremno.
,,Bez IRF-a ne bi mogli da opstanemo. Pomogao nam je 2020. i 2021. sa po 100.000 eura. To je lijepa stvar koja svakom privredniku u turizmu daje vjetar u leđa i oni su prepoznali da je turizam danas nešto što je najprofitabilnije,” kroz šalu priča Škrelja.
Iako se bliži početak postsezone i tek treba da sumiraju utiske, uspješni preduzetnici već planiraju nova ulaganja. Ključ odgovornog poslovanja leži u jasnim vizijama, kojima će se, vjeruju u ,,Copacabana Montenegro”, i ovoga puta pridružiti pouzdan partner.
,,Nadamo se da će bilans da bude sve bolji i da će IRF, kao i do sada, izaći u susret za nove projekte koje planiramo. Predviđamo još 12 kućica i bazen. To nas raduje i dalje podstiče da investiramo dalje, jer bez investicija nema ništa. Želim da se zahvalim IRF-u za razumijevanje i pomoć koju su nam pružili, kao i stručnjacima i menadžmentu koji su radili na tom predmetu,” zaključio je predsjednik firme, kojeg ostavljamo da u društvu uspješne investicije i finansijske sigurnosti, zajedno sa ostalim zaposlenima, uživa u plodovima marljivog rada.

Tekst i foto: Mediabiro

Provjerite slična mjesta

Prvi Craft fest počeo sinoć u Podgorici pod sloganom “Kupujmo domaće”

Prvi Craft Fest Montenegro, manifestacija koja okuplja domaće zanatske pivare iz Crne Gore počela je …