Đurović: Niko ne bi profitirao od moje smjene

Ne bih licitirala ko će ili ko neće glasati za moju smjenu, ali sve dok ne bude definisana nova parlamentarna većina, ne smijemo dozvoliti da Skupština ne funkcioniše u punom kapacitetu.

To je u intervjuu “Vijestima” kazala predsjednica Skupštine i funkcionerka Socijalističke narodne partije (SNP) Danijela Đurović.

Ona je navela da ne spori mogućnost okupljanja nove parlamentarne većine koja bi predložila novog šefa Skupštine, ali ističe da trenutno ne vidi da ijedan politički subjekt može profitirati od njenog eventualnog razrješenja.

Govoreći o raspletu političke krize nakon pada Vlade Dritana Abazovića, u kojoj je participirao i SNP, kazala je da je u toku “faza prekomponovanja političkih snaga”, ali da ne zna kakav će biti epilog toga.

”Logično je očekivati da oni politički subjekti koji su oborili 43. Vladu, imaju i dogovor oko formiranja nove. Svakako, u danima pred nama ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati”, dodaje ona.

Provjerite slična mjesta

Detalji istrage protiv Lazovića: Tajni sastanak na Grahovu sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem

Uhapšeni bivši policijski funkcioner Zoran Lazović, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, sastajao se sa vođom …