ŠEHOVIĆ: Nijesu nam potrebni novi eksperimenti, već izbori i vlada koja bi ih pripremila

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović kazao je u intervjuu za Pobjedu da bi što hitnije trebalo napraviti tehničku ili prelaznu vladu koja bi pripremila izbore.

U tom kontekstu nam treba vlada koja će biti u stanju da izbore na kvalitetan način pripremi. Zato se neki oblik tehničke odnosno prelazne vlade čini ne samo izglednim, nego i jedino logičnim, budući da nam vrijeme nije saveznik. A nama je vrijeme i efikasnost trenutno sve – kazao je Šehović.

Šehović je dodao i da se zalaže za smjenu predsjednice Skupštine Danijele Đurovic, o čemu će se glasati 2. septembra u parlamentu.

POBJEDA: Koji su naredni koraci nakon pada vlade Dritana Abazovića? Da li je uopšte realno očekivati neki dogovor stranaka koje su srušile tu vladu?

ŠEHOVIĆ: Ako je ostalo imalo ozbiljnosti na našoj politickoj sceni, a vjerujem da jeste, do dogovora oko vlade koja bi što prije pripremila izbore, mora doći. Vlada čiji bi osnovni zadatak bio priprema izbora je bila naš prijedlog i jedino racionalno rješenje i nakon pada vlade Zdravka Krivokapića. I da nije bilo ove, sada već bivše, 43. Vlade Crne Gore, koja je uzgred rečeno služila tuđim a ne interesima naše države, to bi se i desilo. Pošto su ipak prevladale uskopartijske kalkulacije i želja za uhljebljivanjem ,,po dubini“, išli smo iz problema u problem, mrcvareći građane i stvarajući tenzije pune dvije godine, jer oblik vlade koju smo predlagali i izbori drugima nijesu tada bili prihvatljivi. Što se Socijaldemokrata tiče, jedini smo od početka prognozirali ovakav razvoj događaja. Bukvalno smo do detalja predvidjeli suštinu prevarne politike koja nam je preko manjinske vlade servirana, tako da ne nosimo nikakvu odgovornost za neodrživo političko stanje u kome smo se kao društvo našli. Ipak, nezavisno od toga, možemo garantovati da ćemo biti konstruktivan činilac u čitavom budućem procesu, a ubrzo ćemo vidjeti da li i drugi to mogu garantovati. Uz napomenu da je svaki dan više u mandatu ove odlazeće vlade, prilika više da štetu koju je napravila – produbi.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

MUGOŠA: Stijović kriv za nestašicu mlijeka

U trgovinama se osjeća nestašica određenih mliječnih proizvoda prije svega pasterizovanog jednodnevnog mlijeka, kazao je …