Neviđeni skandal: Hotel “Loza” sedam puta pečatiran, a radio

Inspektori za privredni kriminal preuzeli su slučaj hotela “Loza” u Budvi, u kome je bilo smješteno oko stotinu inostranih turista koji su se prije dvije noći otrovali, kako bi se utvrdilo ko je napravio propust da hotel i pored toga što ga je Turistička inspekcija sedam puta pečatirala, podnošene krivične prijave zbog skidanja pečata, uredno radio naočigled državnih institucija.

Direktorka Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević kazala je jutros “Vijestima” da je Turistička inspekcija zapečatila kompletan objekat “Loza” (100 soba, restoran, kuhinja).

“Pečaćenje predmetnog objekta započeto je 27. avgusta u 9 časova, a završeno 28. avgusta u jedan čas nakon ponoći” naglasila je Vujošević.

Ona je dodala da je preko Centra bezbjednosti Budva izvršena dopuna krivične prijave zbog krivičnog djela skidanje pečata, i o tome upoznat dežurni tužilac u Kotoru.

“Na lice mjesta je pored inspektora Uprave za inspekcijske poslove, izašao i inspektor za privredni kriminalitet i krim-tehničar” istakla je Vujošević.

Iako je Uprava za inspekcijske poslove još prije mjesec i po obavijestila CEDIS da struja u hotelu bude isključena to do sada nije učinjeno.

“CEDIS nije obustavio napajanje električnom energijom u predmetnom hotelu, iako smo poslali dopis da se isto učini u skladu sa zakonom”, naglasila je Vujošević.

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove uzela je uzorke iz kuhinje i restorana hotela, te nakon obrade znaće se na koji način i gdje su se otrovali gosti.

U međuvremenu Opština Budva je goste hotela “Loza” smjestila u Turističko naselje “Slovenska plaža”.

Slijedi istraga kako je hotel tokom cijelog ljeta radio, imao organizovane grupe gostiju, iako nije imao dozvolu za rad.

Iako je zakupac hotela tvrdio da je resorno ministarstvo prvo izdalo dozvolu, a potom je povuklo, u Turističkoj inspekciji su jasni da svaki objekat koji nema dozvolu mora biti zatvoren.

Inače, u pitanju je spor koji je pokrenula podgorička kompanija “Hold Co east” insistirajući da se hotelski objekta oslobodi, jer je ona preuzela kreditna potraživanja mještanina čiji je hotel preuzela zbog milionskog kredita Hipo Alpe Adria banka.

U katastarskoj evidenciji Uprave za katastar i državnu imovinu na objekat je godinama unazad upisan teret “ćutanje administracije”, jer je povjerilac bio onemogućen da preuzme imovinu i nadoknadi milionski kredit.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

MUGOŠA: Stijović kriv za nestašicu mlijeka

U trgovinama se osjeća nestašica određenih mliječnih proizvoda prije svega pasterizovanog jednodnevnog mlijeka, kazao je …