Nastupima Shouse-a i Senide, Buljaricu zapljusno talas svjetskog provoda


Virtuozni nastupi, mega hitovi i uzavrela atmosfera, obilježili su spektakularno drugo veče Sea Dance Festivala, koji se po osmi put održava u crnogorskoj prijestonici turizma, Budvi. Plaža Buljarica, na kratko je postala dom za najveća regionalna i svjetska muzička imena, koji su posjetiocima iz svih krajeva svijeta, priredili uzbudljiv provod do ranih jutarnjih sati.
Australijski duo Shouse, hitmejkeri Mind Aginst, kraljica domaće trep scene Senidah, izvanredna reperka Mimi Mercedes i drugi sjajni umjetnici, opravdali su visoka očekivanja publike, a ujedno i dobili nove ljubitelje njihove muzike.
Senidi Hajdarpašić, Sea Dance Festival i te kako je poznat, uzimajući u obzir da je na njegovoj bini nastupala 2019. i 2021 godine. Otkrila je i zbog čega joj je drag i na šta je asocira.
,,Po energiji, moru, ovaj miris. Volim što dolaze ljudi, ne samo iz Crne Gore, već iz Srbije, Bosne, a vjerovatno i šire, na primjer iz Engleske. Ljudi dođu i vole da slušaju našu muziku. Nisam stigla da prošetam Budvom, ali sam ležala na plaži, sunčala sam se. Malo sam izgorjela, ali nema veze,” uz šaljiv osmijeh kazala je Senidah.
Popularna beogradska izvođačica Mimi Mercedes, u toku performansa, publici je priznala da je po prvi put gledaju roditelji i da je jako uzbuđena zbog toga.
,,Uglavnom, ljetujemo u Crnoj Gori i ispostavilo se da su trenutno tu, a i nekako su probili led gledajući prenos sa Exit festivala. Oni shvataju moj umjetnički dojam. Za svaki nastup pravim drugu set listu, nikad mi nije ista. Da bi nastup bio zabavan, moram sebe da zabavim, pogotovo kada je rep,” otkrila je reperka.
Jedan od članova elektro grupe Shouse, Ed Service, nije krio uzbuđenje zbog nastupa u našoj zemlji, a ujedno je objasnio kako se osjeća tokom istog.
,,Vidio sam snimke, pogledao izvođače koji su učestvovali, a ujedno sam i čuo sjajne stvari o Crnoj Gori i Sea Dance Festivalu. Jako sam srećan što ću nastupiti. Nikada nemamo striktno pripremljeno šta ćemo izvesti. Sve zavisi od publike i njihove vibracije,” izjavio je Service.
Podsjećamo, Opština Budva i Turistička organizacije Budve odredili su dodatno finansiranje kako bi se i ove godine održao festival po kojem je Budva prepoznata, ne samo na Balkanu, već i šire.
Treće, a ujedno i posljednje veče festivala, održaće se večeras, 28. avgusta. Na ,,Visa Dance Paradise powered by Turistička organizacija Budve” bini, nastupiće: tehno kraljica Nina Kraviz, neprikosnovena grupa Dubioza Kolektiv, fantastični Marko Louis, predstavnik Afterlife lejbla Coeus, trap senzacija Crni Cerak & Lacku, kao i lokalni izvođači Proximus, Da Wreck i di-džej Mandozica.

Tekst i foto: Mediabiro

Provjerite slična mjesta

PODGORICA: Oboren pješak

U City kvartu u Podgorici došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je oboren pješak, …