Skoro 100 turista se otrovalo hranom u Budvi

U jednom restoranu u Budvi došlo je do trovanja hranom najmanje 96 turista, potvrđeno je portalu Dana iz više izvora. Radi se o turistima većinom iz Poljske, Slovačke i Slovenije i skoro svi su bili gosti u jednom restoranu. Svi su smješteni ili su primili medicinsku pomoć u bolnicama u Kotoru, Baru i Cetinju.

U opštini Budva nam je potvrđeno da je došlo do trovanja hranom i da su se gosti jednog restorana javili medicinskim ustanovama zbog stomačnih tegoba.

Za sada smo dobili samo zvaničnu potvrdu iz Opšte Bolnice u Kotoru gdje je sinoć primljen veliki broj turista sa stomačnim tegobama.

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović i opštinska administracija stoje na raspolaganju turistima koji su imali zdravstvene probleme, i obezbijediće im, ako je potrebno, smještaj, prevoz i sve ostalo.

Potvrdu o trovanju hranom dobili smo u bolnici u Kotoru.

Sinoć oko 22 časa u kotorsku bolnicu smo primili 30 osoba, od kojih je dosta djece uzrasta od 15 -16 godina. Oni su dovezeni sa akutnim sindromom – povraćanjem. Svi su brzo zbrinuti, a jutros su ponovo odrađene laboratorijske analize. Nakon toga su jutros oko 11 časova pušteni na kućno liječenje – kazao je portalu Dana direktor kotortske bolnice dr Davor Kumburović.

Još uvijek nismo uspjeli da dobijemo i zvaničnu potvrdu o ostalium turistima koji su dobili trovanje i o objektu u kojem su se hranili. U Domu zdravlja u Budvi su nam čak saopštili da ne znaju o čemu se radi, dok u državnim institucijama niko ne želi o tome da govori, jer je neradni dan.

DAN

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …