ODT počeo izviđaj: Radnici tvrde da ih je tukao, Franca kaže da nije tačno

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju juče je otvoren izviđaj protiv direktora kompanije “Mesopromet Franca” Hilmije France, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo – ugrožavanje sigurnosti. To je za “Dan” potvrdila rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Katarina Kljajević, koja je kazala da se sprovode sve zakonom predviđene radnje i da je slučaj povjeren državnoj tužiteljki Jeleni Vučetić.

– O ishodima izviđaja koji traje, nijesmo u stanju da dajemo podatke koji bi ometali istragu. Javnost će biti blagovremeno obaviještena – kazala je Kljajević.

Državna tužiteljka Vučetić je saopštila da je juče ispitala Hilmiju Francu, kao osumnjičenog u ovoj krivičnoj prijavi, kao i trojicu radnika firme “Mesopromet Franca” koji su podnijeli prijavu Centru bezbjednosti. To su B.V., E.G. i S.P. Kako stoji u prijavi, sve se desilo u centru Bijelog Polja, u restoranu “Centar”, 21. avgusta oko 23. sata.

Svi oni su dali izjave i u daljem postupku ćemo odlučiti da li će još neko od svjedoka biti saslušan – kazala je Vučetić, dodajući da je na zakonit način zatraženo i dobijeno, od restorana “Centar” gdje se događaj desio, video-nadzor sa svih kamera.

Kako “Dan” nezvanično saznaje, u izuzetim snimcima sa video nadzora, ne može se vidjeti ništa od onoga što stoji u krivičnoj prijavi, s obzirom da se snima samo prostor oko šanka. Takođe, “Dan” saznaje da je Hilmija Franca decidirano odbacio sve navode krivične prijave, a trojica radnika, ponovili ono što su saopštili u prijavi podnijetoj policiji.

– Došli smo na razgovor sa direktorom, kako bismo riješili spor oko plaćanja prekovremenih noćnih sati, koji nam nijesu obračunati i kako se nijesmo sa njim mogli sastati, odlučili smo da dođemo u restoran u kojem je bio. Kad smo mislili da je prišao da sa nama razgovara on je počeo da galami na nas, jednog udario šakom po potiljku, izvadio pištolj iz torbice i sve nas istjerao iz restorana – naveli su, kako “Dan” saznaje, podnosioci prijave.

Provjerite slična mjesta

Veliki nemiri u Buenos Airesu nakon što je Milei najavio smanjenje penzija i plata: Grad je “bojno polje”

Interventna policija u glavnom gradu Argentine Buenos Airesu ispalila je suzavac i vodene topove kako …