Sumnja se da sajber napad na Crnu Goru izvode ruske tajne službe

U dosada najjačem sajber napadu u regionu napadnute su ključne državne infrastrukture Crne Gore, a istraga je došla do saznanja da su napad najvjerovatnije izvele ruske obavještajne službe, saopšteno je portalu Dan iz više državnih institucija.

Ovakav napad je nezapamćen i još uvijek traje. Iz iskustva se zna da se ovakvi napadi spremaju dugo, organizovano, i da su po pravilu veoma intenzivni. Crna Gora čini sve da se odbrani.

Crna Gora je od kasno sinoć izložena novoj seriji organizovanih sajber napada na Vladinu informatičku infrastrukturu, saopštio je ministar javne uprave u Vladi u tehničkom mandatu Maraš Dukaj.

Prema njegovim riječima, primarna maeta je struktura državnih organa. Maraš ističe da su stručnjaci resora na čijem je čelu pravovremeno preduzeli odbrambene mjere.

“Iako su trenutno iz bezbjednosnih razloga određeni servisi privremeno isključeni, sigurnost naloga građana i privrednih subjekata ni njihovi podaci nijesu ni na koji način ugroženi. Crna Gora je o detaljima napada, koji su umnogome nalik onima 2015. i 2016, informisala saveznike”, napisao je Dukaj na Tviteru.

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …