Rekordna zapljena: Droga vrijedna više od milijarde među mermernim pločama

KANBERA – Australijska policija saopštila je danas da je zaplijenila drogu metamfetamin, poznat i kao kristalni met, u vrijednosti od oko 1,1 milijarde američkih dolara, koja je bila skrivena među mermernim pločama u nekoliko transportnih brodskih kontejnera, što je najveća zapljena narkotika u toj zemlji.

Više od 1.800 kilograma metamfetamina pronađeno je u kontejnerima koji su posljednjih nedjelja pristizali sa Bliskog istoka u luku u Sidneju, skrivenih u mermernim pločama, saopštila je državna policija Novog Južnog Velsa (NSV), prenosi Rojters.

U posljednjoj zapleni pronađeno je nešto više od hiljadu kilograma metamfetamina, saopštila je policija danas, nakon što je prošle nedjelje zaplijenjeno oko 750 kg kristalnog meta ili “leda” kako još zovu ovu drogu, navodi britanska policija.

Sposobnost koju je ova kriminalna organizacija pokazala, u smislu obima i veličine je ogromna. Ove brojke su zapanjujuće”, saopštio je zvaničnik policije Novog Južnog Velsa Džon Votson tokom konferencije za novinare.

On je naveo da sve pošiljke potiču iz regiona Bliskog istoka sa identičnim detaljima za obje zapljene droge.

Saopšteno je i da nisu podignute optužbe u vezi sa posljednjom zapljenom, ali da je policija uhapsila tri muškarca zbog droge koja je pronađena prošle nedjelje.

U odvojenom incidentu, policija Novog Južnog Velsa saopštila je da je uhapsila četiri osobe nakon što je pronašla kristalni met i kokain u vrijednosti od oko 155 miliona australijskih dolara skrivenih iza farova starog automobila “bentlija” isporučenog iz Kanade, navodi Rojters.

Nezavisne

Provjerite slična mjesta

Pejović: Demokrate Zete pripremile su nacrt i mapu opštine

Kandidat za odbornika liste “Aleksa Bečić – Idemo ljudi – Idemo Zeta- Demokrate” Novica Pejović …