NATO Secretary General Jens Stoltenberg launched his outline for NATO 2030 in an online conversation with the Atlantic Council and the German Marshall Fund of the United States

NATO o sajber napadima: U kontaktu smo sa crnogorskim vlastima

NATO je upoznat sa izvještajima o sajber napadima u Crnoj Gori i spreman je da pomogne crnogorskim vlastima, saopšteno je za Glas Amerike iz Alijanse, povodom učestalih hakerskih napada na informatičku strukturu Vlade.

NATO je važna platforma za konsultacije među saveznicima, uključujući i razmjenu informacija o zlonamjernim sajber aktivnostima. Vidjeli smo izvještaje o sajber napadima na servere crnogorske vlade. Naši eksperti su u kontaktu sa crnogorskim vlastima i spremni smo da im pružimo podršku ako je to potrebno, naveo je za za Glas Amerike neimenovani zvaničnik NATO-a.

Takođe je ocijenio da se u sajber prostoru svakodnevno vode borbe.

  • Vidimo sajber napade na dnevnoj osnovi i NATO i naši saveznici reaguju na tu realnost, ukjučujući jačanjem naših kapaciteta da otkrijemo, spriječimo i odgovorimo na zlonamjerne sajber aktivnosti, poručio je zvaničnik Alijanse.

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović sazvao je u petak hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost povodom hakerskih napada koje je nazvao politički motivisanim, dok lokalni mediji javljaju da iza napada stoje ruske službe.

Provjerite slična mjesta

Jezera, Medun i Duklja turistički aduti Podgorice

Oko 44.000 turista registrovano je u Podgorici do kraja aprila, a ostvareno je oko 86.000 …