MJERE: Zaštitne maske više nijesu obavezne

Vlada Crne Gore donijela je odluku da se, shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, ukida obaveza nošenja zaštitnih maski. Aktuelne mjere na snazi su narednih 14 dana.

“Ukida se obaveza nošenja zaštitnih maski u državnim organima, organima državne uprave, organima uprave, organima lokalne samouprave, javnim ustanovama i drugim subjektima koji vrše javna ovlašćenja u kojima se neposredno pružaju usluge građanima, objektima u kojima se obavlja trgovina prehrambene robe (marketi, supermarketi, hipermarketi i sl.) uključujući zelene pijace i štandove i tezge u zatvorenom prostoru, zatvorenim djelovima aerodroma, željezničkim i autobuskim stanicama, kao i benzinskim pumpama”, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Uprkos povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, ostaje snažna preporuka za nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, kao i svim drugim mjestima gdje se primijeti veće grupisanje ljudi.

“Ova preporuka posebno se odnosi na hronične bolesnike, starija lica i imunokompromitovane osobe. Dalji razvoj epidemiološke situacije može da utiče na izmjenu postojećih mjera”, zaključuje se.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …