Radnik tužio firmu jer se previše napio na žurci te firme

Britansku kompaniju PWC tuži zaposleni zbog povrede koju je zadobio na događaju koji je organizovala kompanija. Jednostavnije rečeno, na team buildingu.

Financial Times piše da zaposleni Michael Brockie tvrdi da se povrijedio tokom “pub golfa” koji je za svoje zaposlenile organizovala kompanija. Radilo se o “izletu” po lokalnim pubovima koji je zamišljen kao igranje golfa, ali umjesto obilaženja rupa po terenu, zaposleni su obilazili – pubove.

Zaposleni su navodno podsticani da piju alkoholna pića u svakom pubu što je brže moguće kako bi pobijedili u igri. Brockie tvrdi da je događaj “potaknuo pretjeranu konzumaciju alkohola” i da je to rezultiralo time da je on imao oštećenje mozga jer je bio toliko alkoholiziran da se nije sjećao što se dogodilo nakon 22 sata.

Tražeći 200 hiljada dolara odštete, 28-godišnjak tvrdi da je morao uzeti šest mjeseci odsustva s posla kako bi se oporavio. Sad od kompanije traži 200 hiljada dolara odštete i optužuje za nemar prema radnicima.

“Kao odgovoran poslodavac, predani smo pružanju sigurne, zdrave i inkluzivne kulture za sve naše zaposlenike. Također, očekujemo od svih koji posjećuju društvena događanja da budu odgovorni i da se brinu za vlastitu sigurnost i sigurnost drugih”, obznanili su iz kompanije.

Klix

Provjerite slična mjesta

Pejović: Demokrate Zete pripremile su nacrt i mapu opštine

Kandidat za odbornika liste “Aleksa Bečić – Idemo ljudi – Idemo Zeta- Demokrate” Novica Pejović …