Maraš primala preko 7.000 eura mjesečno, kupila 4 stana i vozila tri auta

Verica Maraš, koja je jutros uhapšena zbog sumnje da je, u saizvršilaštvu, počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanja, bila je na funkciji izvršne direktorke “Plantaža” od 2008. do 2020. godine. U serijalu emisije Mehanizam “Dvije boje vina”, objavljenom 2020. godine, RTCG je prikazala poslovanje Plantaža, uz osvrt i na kontroverze koje su pratile najave gradnje fabrike briketa.

Bila je zaposlena u kompaniji od 1985. godine, 17 godina je obavljala funkciju finansijskog direktora, a na poziciji izvršnog direktora kompanije bila je u periodu od 2008. do 2018. godine, nakon čega joj je produžen menadžerski ugovor za period od pet godina. Sa te funkcije je razriješena u oktobru 2020. godine, na lični zahtjev.

Prema posljednjem izvještaju o imovini, dostavljenom 2021. godine, Maraš je prijavila da ima četiri stana u svom vlasništvu. Takođe, posjeduje i garažu od 12 kvadrata. Prijavila je i da ima tri auta uzeta na lizing – Pasat, Tiguan i Opel Antara.

Maraš je u “Plantažama” primala platu od 7.367 eura.

Državna revizorska institucija u septembru 2020. je dala dvostruko negativno mišljenje na poslovanje i rad kompanije, koje se odnosi na 2018. i 2019. godinu, nakon čega je Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo novu istragu. Maraš je, nakon toga, podnijela ostavku i postala savjetnica, a za izvršnog direktora je izabran Miroslav Vuković, dotadašnji direktor pravnog sektora.

Provjerite slična mjesta

VIJESTI: Izbori u Podgorici krajem septembra

Političari u Glavnom gradu pregovaraju o rješenju krize lokalne vlasti na više nivoa, po principu …