Radnici tvrde da ih je napao Hilmija Franca

Trojica radnika kompanije Mesopromet u Bijelom Polju tvrde da su preskinoć oko 23 časa napadnuti u centru grada, u restoranu “Centar”, od strane direktora i vlasnika Hilmije France.

Oni su u taj ugostiteljski objekat, prema sopstvenom priznanju, došli da nađu Francu i s njim razgovaraju o platnim listama i korišćenju bolovanja…

Kažu da su odatle pobjegli nakon što je on repetirao pištolj i uperio ga ka njima.

Franca, međutim, u izjavi za “Vijesti” negira da je bilo koga fizički napao, odnosno da je potezao i repetirao pištolj.

Tvrdi da te lažne optužbe serviraju “momci koji su suspendovani prije 20 dana” i da je zapravo on njihova žrtva.

TUŽILAŠTVO UPOZNATO
Enis Grbović, Božo Vuković i Slaviša Pajević, saopštili su da su sa direktorom pokušavali da razgovaraju u kafani, jer “do njega ne mogu da dođu već 20 dana”.

Tako su odgovorili na pitanje “Vijesti” – zbog čega nisu to uradili redovnim putem i tražili prijem kod njega u zgradi kompanije…

Iz bjelopoljskog Osnovnog državnog tužilaštva saopštili su da je dežurna tužiteljka zaprimila prijavu i da je upoznata sa prijavom trojice radnika.

”Naložili smo policiji prikupljanje dokaza i obavještenja o ovom slučaju nakon čega će Osnovno državno tužilaštvo odlučiti da li postoje elementi nekog djela”, kazala je tužiteljka Jelena Vučetić, dodajući da od tih prikupljenih podataka zavisi da li će biti formiran predmet.

Iz Uprave policije nisu odgovorili na pitanja lista o tom slučaju.

Radnici tvrde da je Franca najprije fizički nasrnuo na Grbovića, a potom izvadio pištolj i repetirao ga u njihovom pravcu, nakon čega su se razbježali.

Osim Grbovića, isto su ispričali i Vuković i Pajević.

“Ničim nismo izazvali takvo ponašanje, on bi nam bio otac po godinama. Izvijeđao nas je usred restorana u kojem je bilo gostiju, uz prijetnje i repetiranim pištoljem, uperenim ka nama”, kazao je Vuković.

Rekao je da su potom “izletjeli napolje”.

Grbović priča da mu je Franca prišao i udario ga u predjelu potiljka zamahnutom otvorenom desnom šakom.

“Ostao sam pribran i nisam ni pokušao da mu uzvratim udarac. Ne sjećam se odakle je, nakon što me je udario, izvadio pištolj. Strašno smo se uplašili i izjurili napolje”, priča Grbović, a isto potvrđuje i Pajević.

Pajević tvrdi da su problemi počeli prije više mjeseci zbog prigovora za platne liste koje su, prema njihovim riječima, dostavili firmi.

“Osjećam se omalovaženo i pod velikim sam stresom. Kada čujete škljocanje zatvarača od pištolja, pa još u restoranu gdje je bilo ljudi, nikom nije svejedno”, kazao je Pajević.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

OHRABRENJE: Deficit budžeta niži 156 miliona eura od plana

Kumulativni budžetski deficit za prvih osam mjeseci ove godine iznosio je 9,4 miliona eura ili …