Radnici tražili plate, pa deportovani

Svjetsko prvenstvo u Kataru biće specifično po mnogo čemu. Od toga da se igra atipično na sam kraj jeseni, ali i po kršenju brojnih ljudksih prava.

I dalje se nagađa koliko je ljudi stradalo prilikom izgradnje infrastrukture, i dok iz “Human Rights Watch” poručuju da je zbog loših uslova, velikih vrućina umrlo preko 6.000 osoba, Đani Infantino prvi čovjek FIFA je kazao da je taj broj nerealan, i da po njegovim podacima je umrlo “samo” troje ljudi.

Posljednji slučaj koji dolazi iz Katara da je određen broj radnika deportovan iz te zemlje jer su protestovali zbog neisplaćenih plata, koje mjesecima nisu primali.

Prema informacjama koje stižu najamnje 60 radnika je deportovano.

“Al Bandary International Group” kompanija u kojoj su radnici imali ugovore nije željela u javnost da komentariše ovakvu situaciju, ali je katarska vlada priznala da postoje dugovanja prema zaposlenima.

„Firma je već bila pod istragom vlasti zbog neisplaćenih dugova i prije incidenta sa radnicima. Sada će se preuzeti sljedeći koraci nakon što je istekao rok za isplaćivanje radnika“, saopštila je katarska vlada.

Interesantno je da je ta firma, baš kao i većina drugih koju su uključene u organizaciju Mundijala, u najbližem mogućem odnosu i sa Vladom i sa kraljevskom porodicom.

Plate radnika, koji su radili u neljudskim uslovima je prema nekim podacima iznosila svega 270 dolara.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Izabran novi Odbor direktora EPCG, nema Jokovića

Na vanrednoj Skupštini akcionara Elektroprivrede Crne Gore izabran je novi Odbor direktora u sastavu Ivan …