Krivokapić i Vukšić formiraju partiju

Bivši premijer Zdravko Krivokapić razmatra mogućnost povratka u politiku kroz formiranje partije s doskorašnjim direktorom Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejanom Vukšićem, koga je on bio predložio na tu funkciju – saznaju “Vijesti”.

Njih dvojica listu juče nisu željeli ni da potvrde, ni da demantuju tu informaciju.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, ako njihova stranka bude osnovana, u njenim redovima mogli bi da se nađu i pojedini funkcioneri Demokratskog fronta (DF) s lokalnog nivoa.

Krivokapić i Vukšić predvodili su prije dvije godine, kao nestranačke ličnosti, koalicije “Za budućnost Crne Gore” i “Za budućnost Kotora” na parlamentarnim, odnosno lokalnim izborima u Kotoru.

Ključni konstituent tih koalicija bio je DF, koji je “zaratio” s obojicom nakon što su izabrani na funkcije, tvrdeći da oni rade protiv interesa tog političkog saveza.

Iz DF-a su saopštavali da su Krivokapića i Vukšića postavili na čelo lista po dogovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Krivokapić je bez političkog angažmana od početka februara, kad je njegovoj Vladi u parlamentu izglasano nepovjerenje.

Za godinu i dva mjeseca na premijerskoj poziciji, u više navrata je najavljivao da razmišlja o formiranju demohrišćanske partije.

Početkom juna je na predstavljanju svoje knjige “Blago(š)”, rekao da će ono što nije mogao da realizuje u politici, neko drugi pokušati da ostvari kroz fondaciju “Demokratija i hršćanstvo”, kojoj je ustupio prava koriščenja i distribucije knjige.

Iako se spekulisalo da bi lider demohrišćanske stranke mogao da bude bivši ministar finansija Milojko Spajić, koji je bio jedan od najbližih Krivokapićevih saradnika, on je s bivšim kolegom iz Vlade Jakovom Milatovićem prije dva mjeseca osnovao pokret “Evropa sad”.

Spajić je tada, odgovarajući na pitanje hoće li Krivokapić imati neku poziciju u pokretu, odgovorio da bivši premijer ne želi aktivno da se bavi politikom.

Provjerite slična mjesta

Obilježen Međunarodni dan starih – Opština Pljevlja više od deset godina uspješno radi na inkluziji

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević primio je uoči Međunarodnog dana starijih osoba gerontodomaćice koje u …