Glavni grad ustupio parcelu FK “Zabjelo”: Gradi se pomoćni teren


Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je danas Fudbalski klub „Zabjelo“, jedan od kultnih podgoričkih klubova i kako je kazao sportski kolektiv koji za ovaj dio grada ima izuzetan značaj, ne samo sportski, već i društveni. „Poštujući bogatu sportsku tradiciju FK „Zabjelo“ i činjenicu da su ovdje ponikli brojni fudbalski asovi, mi u gradskoj upravi smo nastojali i tokom prethodnog perioda da pomognemo da se klub održi, pošto je u jednom trenutku zbog teške finansijske situacije dalje funkcionisanje kluba bilo dovedeno u pitanje. Na svu sreću, tu smo brigu prebrinuli, a odnedavno imamo i novu veoma agilnu, posvećenu upravu i danas je dobra prilika da sa tim ljudima razmijenimo ideje o tome kako bi Glavni grad mogao pomoći na putu konsolidacije kluba. Ono što je za nas najvažnije jeste da se u okviru ove sportske organizacije otvori prostor za rad sa mlađim kategorijama“, kazao je Vuković i dodao da ga raduje što se podgorička djeca sve više okreću sportu i što će u perspektivi neki od njih birati i da se profesionalno bave fudbalom.
Gradonačelnik je obišao i lokaciju u neposrednoj blizini FK „Zabjelo“ za koju je planirano da bude ustupljena na korišćenje upravo ovom klubu. „Riječ je o tri katastarske parcele u vlasništvu Glavnog grada koje imamo namjeru da damo na korišćenje FK “Zabjelo” za potrebe izgradnje pomoćnog terena i na taj način će se stvoriti mnogo bolji uslovi, najprije za razvoj fudbalskih talenata. U svakom slučaju, raduje me to što prepoznajem jednu novu energiju u upravljačkoj strukturi fudbalskog kluba i obećao sam našim prijateljima da ćemo mi biti tu, kao što smo bili i do sada, da damo sve od sebe, da sačuvamo klub i da ga u organizacionom i svakom drugom smislu podignemo na još viši nivo“, poručio je Vuković.
Podsjećamo, Glavni grad je u prethodnom periodu posredstvom Sekretarijata za kulturu i sport podržao rad FK „Zabjelo“ što će biti praksa i u narednom periodu. Takođe, u pogledu infrastrukture Agencija za stanovanje je tokom 2018. i 2020. godine izvodila zanatske radove, a u 2022. je izvršena zamjena fasadne bravarije na prostorijama kluba. Pored toga, ekipe Vodovoda i kanalizacije izvršile su izmještanje postojećeg priključka i ugradnju novog, a završen je i iskop i polaganje cjevovoda u dužini 200m sa pratećim priključcima na glavni cjevovod.
Sekretar FK „Zabjelo“, Dalibor Nikolić kazao je da je zahvalan gradonačelniku na posjeti i da je zadovoljan današnjim obilaskom, naročito zbog obilaska parcela koje se nalaze pored stadiona, a koje bi trebalo da budu pretvorene u pomoćni stadion. Nikolić je kazao i da je FSCG dao zeleno svijetlo za izgradnju terena i da se nada da će to biti u najkraćem roku, odnosno do početka sljedeće sezone, kako bi mogli da kvalitetno planiraju treninge.

Izvor: Mediabiro

Provjerite slična mjesta

DPS: Pozdravljamo akciju, jasno da je zeleno svjetlo za sverc zaplijenjenih cigareta davao Abazović

Demokratska partija socijalista pozdravlja akciju Agencije za nacionalnu bezbjednost i Specijalnog državnog tužilaštva u otkrivanju …