URA: Nećemo učestvovati u razgovorima o novoj Vladi, građanima je dosta prepucavanja

Generalani sekretar URA Mileta Radovanić kazao je za N1 da taj pokret neće učestvovati u razgovorima o novoj vladi, što su i rekli na skupštinskoj sednici 19. avgusta, kada je pala manjinska vlada njihovog lidera Dritana Abazovića.

Iz URA smatraju da je bilo potrebno izvršiti rekonstrukciju i tako nastaviti borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Stoga, Radovanić ističe da je izglasavanjem nepovjerenja vladi mehanizam odlučivanja vraćen u ruke predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i njegovog DPS i da je time stopirana borba protiv organizovanog kriminala i korupcije kada je bila najžešća.

  • Iza rušenja vlade se krije pokušaj stopiranja borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Pokret URA ostaje sinonim beskompromisne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i napretka Crne Gore na evropskom putu- ističe Radovanić i dodaje da je dogovor o novoj vladi na skupštinskoj većini koja je i izglasala nepovjerenje dosadašnjoj.

Navodi da je vlada smijenjena glasovima demokrata Alekse Bečića i DPS Đukanovića, te „vjeruje da postoji plan šta će dalje raditi“.

  • Bečić i DPS su se odlučili za ovaj scenario, a ne za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, tako da je do njih da ponesu odgovornost za to- kazao je Radovanić.

Prema njegovim riječima, URA će se odgovorno i posvećeno obavljati funkcije kao i do sada”.

  • Poći ćemo u opoziciju. Bitno je da se održe prevremeni izbori, jer je dosta građanima Crne Gore to nadgornjavanje i političko prepucavanje. U poslednje dvije godine točak demokratije se u Crnoj Gori pokrenuo i ne može se više zaustaviti, isto tako je i ruka pravde krenula i ni ona se ne može zaustaviti – poručio je Radovanić.

Dodaje i da je manjinska vlada imala jasne prioritete, a na osnovu inicijative DPS za obaranje Dritanove vlade „očigledno se vidi da borba protiv korupcije nije u njihovom fokusu“.

Upitan da prokomentariše suštinski razlog za pad vlade – Temeljni ugovor sa SPC, on ističe da se vlada predvođena Abazovićem odlučila da rešava probleme, da ništa ne gura pod tepih.

  • Mi smo to pitanje zatvorili, Temeljni ugovor je potpisan na korist svih građana Crne Gore, da najzad počne pomirenje- poručio je Radovanić.

Nada se da nova vlada neće suspendovati Temeljni ugovor i da je to završeno pitanje.

Na pitanje da li je pokretu URA prihvatljiva ideja o ekspertskoj vladi, ponavlja da to nije pitanje za njih, i da što se njih tiče neće biti dio pregovora o bilo kojoj novoj vladi, „postoji skupštinska većina od 50 poslanika“.

Smatra i da je dogovor o rušenju vlade „sigurno ranije napravljen, a 19. avgusta se ta skupštinska većina iskristalisala“.

Dan

Provjerite slična mjesta

Abazović za sjutra sazvao Vijeće za nacionalnu bezbjednost, prisustvuje Novović

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sazvao je za sjutra (8h) Vijeće za nacionalnu …